A grillezett ételeket füstös ízviláguk teszik különlegessé, ráadásul ezek az ételek olyan változatosak, hogy mindenki megtalálja köztük a kedvencét. Sőt, a legtöbb diétába is remekül beilleszthető a grillezés, hiszen a steak tökéletes választás a ketogén diétához, a lazac a mediterrán csavarhoz, a vegánok pedig a zöldségek legjavát tudják felvonultatni a rácson.
A grillzöldségek elkészítése azonban nem olyan egyszerű, mindegyiknek megvan a maga jól bevált technikája. A kulcs a zöldségek esetében az, hogy szabad vagy nem szabad megsózni sütés előtt. A só ugyanis kiszívhatja a nedvességet a zöldségekből, ami ugyanakkor puhább textúrát is eredményez.
A szakértők éppen ezért azt javasolják, hogy a legtöbb zöldséget közvetlenül azelőtt fűszerezzük, mielőtt fogyasztanánk.
Jól válogassuk meg azt is, hogy milyen zöldség kerül a rácsra. Minél magasabb ugyanis a víztartalma, annál jobban megváltozik az állaga a sütés következtében.
A grillezéshez az alacsonyabb víztartalmú zöldségek használatát javasolják, ami lehet például kukorica vagy sárgarépa. A kaliforniai paprika esetében semmiképpen sem szabad sütés előtt sózni, a cukkini esetében pedig ez ízlés dolga.
Ha roppanós állagú grillezett cukkinit ennénk, ne sózzuk meg sütés előtt, ha azonban a puhább állagot preferáljuk, alaposan sózzuk le, legalább tíz percig hagyjuk állni, majd papírtörlővel távolítsuk el róla a nedvességet. Csak ezt követően tegyük a rácsra és süssük tökéletesre.
A grillezés művészetének megvannak a maga fortélyai. Ebben a cikkünkben bebizonyítjuk, hogy a grillezett zöldség több, mint egy egyszerű köret. A sült kukorica pedig három módon is elkészíthető, ha rácsra tesszük.
(Fotók: Getty)
trükk | grill | konyhai praktika | tipp | BBQ
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!