Close
Ezekkel pazar, grillen sült kukoricákkal búcsúztasd a nyarat!

Ezekkel pazar, grillen sült kukoricákkal búcsúztasd a nyarat!

A nyár utolsó napjait érdemes kihasználni arra, hogy isteni húsok mellett fantasztikus szezonális zöldségek kerüljenek a grillre. Összeállításunkban három olyan megoldást mutatunk, amiért mindenki rajongani fog.

Mielőtt a kukoricát a grillrácsra helyezzük, érdemes leszednünk róla a csuhéját és a haját is, majd legalább harminc percig vízben áztatva pihentessük. A fél óra azonban valóban minimális időnek tekinthető, hiszen a kukorica akár hat-nyolc órán keresztül is ázhat.

A natúr változathoz nincs más dolgunk, minthogy a beáztatott, majd lecsepegtetett kukoricákat rácsra helyezzük, és gyakran forgatva tökéletesre süssük. Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha a kukorica csövének a vége meggyullad. Oltsuk el gyorsan, és élvezzük, hogy az ételük kissé füstös ízvilágot kap, így ugyanis fokozódik az édessége és még inkább érezhetővé válik a kukorica valódi íze.

Változatos ízkombinációkat kaphatunk akkor, ha fűszervajjal kenjük meg a kukoricacsöveket a grillezést megelőzően. A vajhoz adhatunk a són kívül egy kevés fokhagymát, csiliport, friss bazsalikomot.

Ha pedig egyetlen pillanat alatt desszertté alakítanánk a kukoricacsöveket, cukros, fahéjas vajjal kenjük meg!

Mediterrán stílusú grillparti esetében készíthetünk pesztót is, ami szintén varázslatos aromákkal látja el a kukoricát. A csöveket elsőként olívaolajjal érdemes megjenni, majd sózzuk és borsozzuk. A grillen, közepesen magas tüzön tizenkét-tizenöt perc alatt készre sütjük, majd tálaláskor házi pesztót kenünk a tetejére.

A bazsalikomos pesztó egy ikonikus olasz szósz, elkészítéséhez csupán fenyőmagra, fokhagymára, olívaolajra, bazsalikomra, sóra és reszelt parmezánra van szükség.

(Fotók: Getty Images)

recept | grillezés | BBQ | grill | kukorica

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram