A szaftos, ízletes marhasteaknél nincs jobb, kivéve akkor, ha az a grillen készül, és krémesen lágy édesburgonyapüré egészíti ki Martha Stewart receptje alapján. A köret már az ősz ízvilágát hordozza magában, így az étel tökéletesen alkalmas arra, hogy elbúcsúztassa a nyarat, és a kora őszi BBQ-partik sztárja legyen.
Hozzávalók:
- 2 db T-bone steak
- 3 nagy édesburgonya meghámozva, felkockázva
- 0,5 dl tej
- 0,5 dl narancslé
- egy evőkanálnyi vaj
- reszelt gyömbér, só, bors ízlés szerint
- 1 doboz kukorica a tálaláshoz
Elkészítése:
- A grillezés előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből a steakeket, sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint, majd félretesszük.
- Előkészítjük a burgonyapürét. Az édesburgonyát sós vízben puhára főzzük 15-20 perc alatt, majd turmixgépbe tesszük, és hozzáöntjük a tejet, a narancslevet, egy evőkanál vajat, valamint reszelt gyömbért. Homogén állagúra pürésítjük, végül sózzuk és borsozzuk.
- A grillrácsra helyezzük, és oldalanként 6-7 percig sütjük. Húshőmérővel ellenőrizzük a steak közepét, akkor lesz tökéletes, ha a belső hőmérséklete 60 fokos. Ekkor levesszük a tűzről, 5 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
- Tálaláskor a tányér közepére édesburgonyapürét halmozunk, és elhúzzuk. Ráhelyezzük a steaket, majd kukoricával díszítjük.
Az édesburgonya nemcsak köretként tökéletes választás, hanem főétel központi alapanyagaként is felhasználhatjuk. Igazi fehérjebombát kapunk például akkor, ha fokhagymás spenóttal és tofuval töltjük meg, hogy aztán citrusos tahinivel öntsük nyakon.
(Forrás: Martha Stewart, fotó: Getty Images)
grill | grillezés | marha steak | grillezett | steak
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!