Kiderült, melyik városban a legjobb sétálni

Igyekszünk két lábbal a földön maradni.

Kevés élvezetesebb dolog van egy utazás során, mint egy új város számunkra új környékén sétálgatni, aranyos kis boltokba, bárokba, éttermekbe és közterekbe botlani. A világ számos városában viszont nincs elegendő gyalogosbarát utca – derült ki a The ABC of Mobility című új tanulmányból.

Minél nagyobb és gazdagabb egy város, annál kevésbé valószínű, hogy könnyen járható. De rengeteg kivétel is akad, amint azt a The Economist által ismertetett tanulmány statisztikái is mutatják.

A tanulmányban vizsgált 794 város közül a 350 ezer lakosú mozambiki kikötőváros, Quelimane bizonyult a leginkább gyalogosbarátnak, de Európában is akad néhány kevésbé frekventált célpont.

Hollandiában ilyenek Utrecht fákkal szegélyezett csatornái (harmadikként zárt a város) és Hága monumentális pompája (huszonhetedik hely) egyaránt a turisták által kedvelt Amszterdam (hatvanhatodik lett) csendesebb alternatíváinak számítanak.

Észak-Spanyolországban Bilbao kikötővárosa (nyolcadikként végzett) a Frank Gehry által tervezett Guggenheim Múzeumról híres, León (kilencedik helyezett) pedig római kori romokkal és gótikus katedrálisokkal büszkélkedhet.

Végül Tirol alpesi régiójában, ahol Olaszország és Ausztria találkozik, Bolzano ( tizennegyedik hely) lehetőséget kínál arra, hogy Ötzivel, a jégemberrel találkozzunk a régészeti múzeumban, míg Innsbruck (huszonötödik helyezett) világszínvonalú síelős és hegymászós opciókkal is rendelkezik.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Images)

séta | gyalogosbarát | városok | sétálható | lista

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom