Idilli pillanatokat megidéző parkot csináltak egy washingtoni múzeumból

Nyugágyak, függőágyak és füves domb egy patinás múzeumban? Ilyen is csak Amerikában történhet meg.

A washingtoni National Building Museum nagycsarnokában húzott fel a New York-i Rockwell Group egy elég látványos és múzeumban ritkán látható installációt.

A mesterséges gyeppel díszített Lawn küldetése szerint szabadtéri közösségi pontként működik a masszív korinthoszi oszlopok között; a múzeum szokásos nyári kortárs rendezvénysorozatához, a Summer Block Partyhoz kapcsolódva készült el.

A fesztivál ideje alatt a Lawn számos program házigazdájaként szolgál: a kiállítások mellett filmvetítések, jóga- és meditációs foglalkozások, de még krokettbajnokságok is lesznek majd.

David Rockwell, a Rockwell Group alapítója szerint a pázsit összehozza az embereket és közösséget teremt, ezért a fő céljuk az volt, hogy olyan beltéri gyepszőnyeget teremtsenek, amely inspirál, történeteket kreál, vagy akár álmokat valósít meg, miközben tiszteletben tartja a nyári hagyományokat.

Ennek számos eleme visszaköszön a múzeumban: kék színű függőágyon vagy napozóágyon ejtőzhetnek látogatók, a krokettmeccseket pedig fehér székből figyelhetik.

Közülük egyértelműen a harminc méter magasból leeresztett függőágyak a legizgalmasabbak, melyekhez beépített hangszóró is tartozik, hogy pihenés közben hallgathassák a vendégek az ismert amerikai művészek által elmesélt nyári anekdotákat. Az idilli hangulatért a hangszórókból érkező kutyaugatások, madárcsicsergések, vagy labdapattogtatások halk zajai felelnek, hogy tényleg úgy érezzék magukat a gyepen heverészők, mintha egy igazi parkban lennének.

A domb tetején egy harmadik emeletig nyújtózkodó állványt is felállítottak, ahonnan tökéletesen belátni az egész épületet és környékét. A gyep előállításánál gondosan ügyeltek a fenntarthatóságra, a felhasznált növényi alapanyagok, a szójabab és a termesztett cukornád száz százalékban újrahasznosíthatóak, mi több, a Lawn szeptember 2-i bezárását követően az állványoknak is találnak új feladatot.

Ez is érdekelhet:

Tökéletes inspirációforrás ez a londoni közösségi tér

Ha egy budapesti hellyel állítanánk párhuzamba Londonban, az East Enden megnyitott, közösségi térként definiálható BMS-t, akkor a nálunk hasonló projektként futó Sociétét mondanánk.

(Fotók: Dezeen)

washington | zöld | installáció | National Building Museum | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom