A gyömbér tea sokoldalú egészségügyi előnyeit kutatások bizonyítják. Összegyűjtöttünk hat okot, miért érdemes mindennap fogyasztani belőle egy csészével.
Hogyan készül a gyömbér tea?
A gyömbér tea gyökerei az ősi Kínába nyúlnak vissza, úgy tudni, már ötezer évvel ezelőtt is fogyasztották. Népszerűsége azóta is töretlen, sőt, mára világszerte kortyolják jótékony hatásai miatt.
Az elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen nincs más dolgunk, minthogy a friss gyömbért lereszeljük, leforrázzuk, majd ízlésünk szerint mézzel és citrommal ízesítsük.
Mi a gyömbér tea hat fő egészségügyi előnye?
1. Segíthet enyhíteni az emésztési panaszokat, különösen az émelygést.
2. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően elősegíti az egészséges mikrobiómát.
3. Egy 2017-es tanulmány kimutatta, hogy azok esetében, akik napi rendszerességgel fogyasztanak gyömbért, csökkent a magas vérnyomás kialakulásának kockázata.
4. A gyömbér pozitív hatásának köszönhetően hozzájárul a sikeres fogyókúrához, hiszen szabályozza az étvágyat, elősegíti a termogenezist.
5. Fájdalomcsillapító tulajdonságának köszönhetően csillapítja a fejfájást és a migrénnel küzdők legjobb barátja lehet, hiszen a rohamok akár meg is előzhetők általa.
6. Antioxidánsban gazdag, így fogyasztása hozzájárulhat a hasnyálmirigy- és vastagbélrák kialakulásának megelőzéséhez.
Hogyan illesszük az étrendünkbe?
A gyömbér tea bármely napszakban fogyasztható, a reggeli órákban frissítő hatással is bír, az étkezések után elkortyolva pedig az emésztést könnyíti meg.
(Forrás: BBC Goodfood, fotók: Unsplash)
egészség | gyömbértea | tea | gyömbér
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!