Ez a módszer két perc alatt segít elaludni a repülőn

Muszáj aludni pár órát a hosszú távú repülőutakon, ami egyben az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat is – különösen akkor, ha a turistaosztályra sikerült helyet foglalni. Justin Agustin fitneszszakértő egy vált TikTok-videóban mutat be egy katonai módszert, melyről azt állítja, hogy az abban látható technikát alkalmazók kilencvenhat százalékát két perc alatt elnyomja az álom.

A katonáknak, mint tudjuk, gyakran kell megküzdeniük kényelmetlen alvási körülményekkel és zajokkal. A módszert ezért kifejezetten vadászpilóták számára fejlesztették ki, mivel az alváshiány jelentősen befolyásolhatja a reflexeket.

A technika meglehetősen egyszerű. A szakértők szerint a leghatásosabb eredmény elérése érdekében érdemes a bevetése előtt legalább hat hét gyakorlást beiktatni.

Az első lépés a test ellazítása. Szakaszosan, tetőtől talpig. Kezdjük a homlokkal, majd folytassuk a szemekkel, az arcunkkal, a vállakkal, a karokkal, az ujjakkal, a gyomorral, a combokkal, a térdekkel, a lábakkal és végül a lábfejekkel. Segít, ha elképzeljük, hogy kellemes melegség árad végig a testünkön, és közben a légzésünkre koncentrálunk.

A tudatunk ellazításához két forgatókönyv közül lehet választani: vagy arra gondolunk, hogy egy csendes, békés tavon fekszünk a tiszta égbolt alatt egy kenuban, vagy egy fekete bársony függőágyban pihenünk egy fekete szobában. Ha netán elterelődne a figyelmünk, tíz másodpercig ismételgessük magunkban a "ne gondolkodj" kifejezést.

Nem szabad azonban bosszankodni, ha netán mégse működne, elvégre ahány ember, annyiféle szervezet.

Alvásszakértők további tippjeit is érdemes még megfontolni, ilyen például  a kényelmes ruházat viselése és az olyan alapvető dolgok használata, mint a zajszűrő fejhallgató, a szemmaszk, a takaró és az utazópárna. Kerüljük a koffeint és az alkoholt, helyette fogyasszunk inkább vizet és próbáljunk meg olyan helyet választani gépen, ami távol van a mosdótól, hogy az utastársak ne zavarják meg a szendergésünket.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

tipp | gyors | repülés | katonai | trükk

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom