Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Késő repülőgépek, elveszett poggyászok, elkeveredett útlevelek, hosszú sorok a biztonsági ellenőrzésnél, összegyűrődött ruhák. Ezek az utazás nem igazán kedvelt pillanatai, melyek ritkán kerülnek be egy Insta-sztoriba. Bár a legtöbb szerencsétlen esetet nehéz megkerülni, van egy módszer, amivel legalább az egyik kellemetlenség megúszható.

Nyilvánvalóan senki sem akar a pihenés alatt vasalással bajlódni. Alkalmanként persze elférhet egy gőzölő, de csak értékes helyet foglal el a bőröndben.

Viszont mégsincs rá feltétlenül szükség,

merthogy minden a megfelelő csomagoláson múlik.

Megvannak azok a nagy műanyag zacskók, amikkel hazajössz a tisztítóból? Ahelyett, hogy a szemetesbe vagy az újrahasznosító kukába gyömöszölnéd, inkább tedd el valamennyit. Amikor pedig a következő utazásra csomagolsz, pakold el a kényesebb holmikat ezekbe tisztítós táskákba, beleértve a pamut- és vászondarabokat is. Nem kell aggódni a selyem, a gyapjú, a farmer vagy a kasmír anyagok miatt, mivel ezek kevésbé gyűrődnek.

Minden egyes ruhadarabot a szokásos módon kell csak összehajtogatni, és aztán egy külön zacskóba helyezni, mielőtt a bőröndbe vagy az utazótáskába kerülne. Ez a taktika beválik, mivel a zsákok egymáshoz csúsznak, ami azt jelenti, hogy a pamut pólók és a szellős vászonnadrágok a szállítás során nem akadnak össze, nem okoznak gyűrődéseket és rendetlen ráncokat sem. Nincs otthon ilyen tisztítótáska? Semmi gond. A trükk szemeteszsákkal is működik, csak előtte érdemes meggyőződni róla, hogy nem illatosítottak, amennyiben nem akarsz friss fenyő- vagy citromhéj illatú bőröndöt.

Természetesen – és sajnos – ez az utazási hack sem bombabiztos (néhány gyűrődés előfordulhat), de csökkenti a kellemetlenségek számát.

Még egy utolsó gyűrődés elleni tipp azoknak, akik hajlamosak halogatni a pakolást: csomagolj ki, amint megérkezel. Igen, tudjuk, hogy csábító rögtön a sarokba repíteni a bőröndöt és egyenesen a szálloda medencéjében csobbanni egyet, de később több időt fogsz tölteni azzal, hogy megszabadulj a gyűrődésektől. Szánj rá öt percet, akaszd fel a legkényesebb ruháidat, és aztán élvezd a gyűrődésmentes nyaralást.

Ha van valami, amit kifejezetten szeretünk a TikTokban, azok a hihetetlenül kreatív utazási hackek, amelyek hol a csomagoláshoz, hol a legjobb ülőhelyek megszerzéséhez, hol pedig az utazási idő hatékony eltöltéséhez kapcsolódnak. Tyler McCumber egyszerű, ám meglepően működőképes trükkje a kényelmet fokozza.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

ruha | elkerülés | gyűrődésmentes | csomagolás | bőrönd

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom