Ezt a két európai országot érintik a legkevésbé a háború hatásai

Az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók, és ennek gazdasági következményei, mint az ellátási láncok akadozása valamint az energia- és üzemanyagköltségek emelkedése számos országra hatással vannak.

Mint az Európai Bizottság tanulmányából kiderül, a legnagyobb hátrány a balti és a kelet-közép-európai térséget, ezen belül is Lengyelországot éri, mely nagyban támaszkodott az orosz energiahordozókra. Szintén nagy károkat szenvedett Ciprust, ahol az orosz látogatók elmaradása veti vissza a gazdaságot, melynek tizennégy százalékát teszi ki a turizmus.

Az összefoglalás szerint Portugália kevéssé érintett,

miután az ország gazdasága nem áll szoros kapcsolatban a háborús régióval, sokkal inkább az Unióra támaszkodik, ugyanakkor itt találjuk a legalacsonyabb inflációt is 4,4 százalékkal.

Máltán elsősorban az aranyútlevél- illetve aranyvízum-rendszert érintették a szankciók, mely lehetővé teszi, hogy különböző befektetésekért cserébe más országok állampolgárai máltai útlevelet illetve állampolgárságot kapjanak. Március 2-ától ezt a lehetőséget megvonták Oroszország és Fehéroroszország állampolgáraitól.

Az orosz-ukrán háború nemcsak az élelmiszeriparban okozott alapanyagválságot, de váratlanabb területeken is éreztette a hatását.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Unsplash)

háború | oroszország | hatás | gazdaság | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom