A tíz éve létező hely a Facebookon jelentette be a szomorú hírt.
A város első halbisztrója, a Halkakas 2012-ben a Veres Pálné utcában nyitott meg, ahonnan 2017-ben költözött át a Dohány utcába. Különlegességük volt, hogy alapanyagaikat kizárólag Magyarországról, frissen szerezték be, ételeiket pedig a hagyományos magyaros ízvilág mellett az újító vonal is jellemezte.
Most azonban, mint Facebook-oldalukon írták, nehéz szívvel, de meghozták a döntést: a jövő évtől nem nyitják ki a Halkakast.
Az elmúlt 2,5 évben rengeteget küzdöttünk, hogy a felszínen maradjunk, de a tervezhetetlenség, az alapanyagunk körüli bizonytalanság (lesz-e és mennyiért) és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkalltak minket, hogy egyelőre elbúcsúzzunk Tőletek”
– olvasható a posztban, mely így folytatódik: “a Halkakassal biztosan fogtok még találkozni, nem szűnünk meg teljesen, de bizonytalan időre visszavonulunk!” Az utolsó vacsorát (vagy ebédet) december 20-án lehet náluk elfogyasztani.
Ha otthon készítenéd a karácsonyi halat, ezt a hét aranyszabályt tartsd be, hogy tökéletes legyen az eredmény, itt pedig a Michelin-csillagos lazac titkait lesheted el.
(Forrás: We Love Budapest, We Love Budapest, Halkakas halbisztró/Facebook, képek: Halkakas halbisztró/Facebook)
étterem | bisztró | Halkakas | bezárás
Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!