Close
Újabb különleges budapesti étterem adta fel a küzdelmet, határozatlan időre bezár

Újabb különleges budapesti étterem adta fel a küzdelmet, határozatlan időre bezár

A tíz éve létező hely a Facebookon jelentette be a szomorú hírt.

A város első halbisztrója, a Halkakas 2012-ben a Veres Pálné utcában nyitott meg, ahonnan 2017-ben költözött át a Dohány utcába. Különlegességük volt, hogy alapanyagaikat kizárólag Magyarországról, frissen szerezték be, ételeiket pedig a hagyományos magyaros ízvilág mellett az újító vonal is jellemezte.

Most azonban, mint Facebook-oldalukon írták, nehéz szívvel, de meghozták a döntést: a jövő évtől nem nyitják ki a Halkakast.

Az elmúlt 2,5 évben rengeteget küzdöttünk, hogy a felszínen maradjunk, de a tervezhetetlenség, az alapanyagunk körüli bizonytalanság (lesz-e és mennyiért) és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkalltak minket, hogy egyelőre elbúcsúzzunk Tőletek”

olvasható a posztban, mely így folytatódik: “a Halkakassal biztosan fogtok még találkozni, nem szűnünk meg teljesen, de bizonytalan időre visszavonulunk!” Az utolsó vacsorát (vagy ebédet) december 20-án lehet náluk elfogyasztani.

Ha otthon készítenéd a karácsonyi halat, ezt a hét aranyszabályt tartsd be, hogy tökéletes legyen az eredmény, itt pedig a Michelin-csillagos lazac titkait lesheted el.

(Forrás: We Love Budapest, We Love Budapest, Halkakas halbisztró/Facebook, képek: Halkakas halbisztró/Facebook)

 

étterem | bisztró | Halkakas | bezárás

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram