Close
Megnyílt New York régóta várt új hotele, ahol dalválogatás is jár a kilátás mellé

Megnyílt New York régóta várt új hotele, ahol dalválogatás is jár a kilátás mellé

A Theatre District és a Times Square csillogó fényei között, a Rockefeller Center és a Radio City Music Hall közelében magasodik a New York-i Hard Rock Hotel.

Az épület a város egykori híres zenesorán, a Music Row-n található, ahol hajdan Jimi Hendrix és Ringo Starr is megfordult a boltokból hallatszó gitárszólók és dobpergések közepette. Bár az üzletek sorra bezártak, a szálloda talán pótolhatja valamelyest a hiányt a különleges zenei élmények és hangulat terén.

A 446 szobát és lakosztályt kínáló hotelben éjszakánként 475 dollártól (körülbelül százhetvenezer forinttól) szállhatunk meg, hogy a padlótól a plafonig nyúló ablakokon át

gyönyörködjünk a metropolisz végtelen rengetegében Fender-gitárt pengetve vagy Crosley-lemezjátszón hallgatva a régi bakeliteket.

A berendezés kék és arany színei az éjszakai fényeket, a szőnyegek mintái pedig a hanghullámokat idézik, akárcsak az ágyak feletti szobordíszek. A tolóajtókon többek között Bruce Springsteen és Lady Gaga életnagyságú fotója fogad, akinek egyébként egy pár csizmáját is megtaláljuk a kiállított tárgyak között John Lennon kézzel írt dalszövegei, Jay-Z és Beyoncé egyedi ruhái vagy Joey Ramone motoros bőrdzsekije mellett.

A szobában is főzhetünk kávét Lavazza-géppel, a fürdőben pedig a hotel Rock Spa termékeivel ismerkedhetünk, és

a szálló speciális lejátszási listát készített New York-i témájú számokból,

valamint egy interaktív filmzenei útmutató is alkotott a környékről.

Mindezek azonban csak apróságok a hotel igazi csillagához, a háromszázöt négyzetméteres, többemeletes, csupaüveg Rocksztár lakosztályhoz képest, amit a harminchatodik emeleten találunk. Ennek első szintjét egy nappali-étkező foglalja el saját bárral és hatalmas, százötven négyzetméteres terasszal.

Az emeleten pedig a hálószoba, a gardrób és a lábas káddal felszerelt fürdőszoba alapoz meg a teljes ellazulásnak. A lakosztály exkluzív, közvetlen hozzáférést biztosít a tetőtéri bárhoz, a harmincnegyedik emeleten található RT60-hoz.

A szállodában emellett két étterem kínálja a finomabbnál finomabb fogásokat: míg a faburkolatú NYY Steak erősségei a steak és friss tenger gyümölcsei addig a Session szabadtéri teraszán olyan alapételeket szolgálnak fel többek között, mint az omlett reggelire és a szuvidált oldalas ebédre vagy vacsorára.

Az Audacy műsorszolgáltatóval együtt létrehozott stúdióban élő felvételeket, koncerteket és előadásokat lehet hallgatni, és a kétszintes, a New York-i jazz nagy korszaka által ihletett The Venue on Music Row is számos színes eseményeknek ad otthont.

Bár tagadhatatlan, hogy New York nyüzsgése nagyon vonzó tud lenni, nem olyan nehéz elcserélni a városi panorámát egy tóra néző kilátásra. Ha pedig belekóstolnánk a Hard Rock életérzésbe, ezt már Magyarországon is megtehetjük, ugyanis itt nyílt meg az ikonikus hotellánc első közép-európai szállodája.

(Forrás: The Points Guy, képek: Hard Rock Hotel New York/The Points Guy, Hard Rock Hotel New York)

hard rock hotel | new york | amerikai egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Tanulmány készült arról, volt-e értelme a Covid-korlátozásoknak

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom