Itt van három isteni forrócsoki, ami öt perc alatt elkészül

A nagy téli bekuckózások sztárjai a forrócsokik, melyek pillanatok alatt elkészíthetők, hogy aztán kortyonként felmelegítsenek.

Összeállításunkban három olyan receptet mutatunk, amelyek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, hiszen a legegyszerűbb alaprecept mellett hoztunk egy alkoholos változatot és egy brutális kalóriabombát is.

A legegyszerűbb változat

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csésze tej
  • 1 csipet só

Elkészítése: egy kis lábasban, közepes lángon keverjük össze a cukrot, a kakaóport és a vizet! Miután feloldódott, adjunk hozzá tejet és sót, majd keverjük össze! Hevítsük forróra, majd öntsük bögrébe! Ízlésünk szerint díszítjük!

Egy kevés alkohollal megbolondítva

Hozzávalók:

  • 2 csésze tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 1/2 evőkanál holland kakaópor
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 30 milliliter Kahlúa kávélikőr
  • mini mályvacukrok a tálaláshoz

Elkészítése: egy közepes lábasban keverjük össze a tejet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót, majd 2-3 perc alatt melegítsük fel! Miután levettük a tűzről, keverjük bele a Kahlúát! Azonnal tálaljuk, mini mályvacukorral díszítjük.

A legnagyobb kalóriabomba

Hozzávalók

  • 25 gramm csokoládé
  • 250 milliliter tej
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • tejszínhab
  • nagy mályvacukrok
  • csokoládé forgács
  • sós karamell és csokoládészirup

Elkészítése: egy kis lábasba beleöntjük a tejet, elkeverjük benne a kukoricalisztet, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a csokoládét és felolvasztjuk. Átöntjük egy bögrébe, majd elkezdjük díszíteni. Elsőként mehet a tejszínhab, amibe beleültethetjük a mályvacukrot. Erre jöhet a csokoládé és a sóskaramell-öntet, végül egy jókora adag csokiforgács.

(Fotók: Unsplash)

tél | forró csoki | isteni | recept | tipp

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
5 +1 síterep, amire nem gondolnál elsőre, mégis nagyon megéri kipróbálni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom