A nagy téli bekuckózások sztárjai a forrócsokik, melyek pillanatok alatt elkészíthetők, hogy aztán kortyonként felmelegítsenek.
Összeállításunkban három olyan receptet mutatunk, amelyek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, hiszen a legegyszerűbb alaprecept mellett hoztunk egy alkoholos változatot és egy brutális kalóriabombát is.
A legegyszerűbb változat
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál víz
- 1 csésze tej
- 1 csipet só
Elkészítése: egy kis lábasban, közepes lángon keverjük össze a cukrot, a kakaóport és a vizet! Miután feloldódott, adjunk hozzá tejet és sót, majd keverjük össze! Hevítsük forróra, majd öntsük bögrébe! Ízlésünk szerint díszítjük!
Egy kevés alkohollal megbolondítva
Hozzávalók:
- 2 csésze tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 1/2 evőkanál holland kakaópor
- 1/4 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- 30 milliliter Kahlúa kávélikőr
- mini mályvacukrok a tálaláshoz
Elkészítése: egy közepes lábasban keverjük össze a tejet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat és a szerecsendiót, majd 2-3 perc alatt melegítsük fel! Miután levettük a tűzről, keverjük bele a Kahlúát! Azonnal tálaljuk, mini mályvacukorral díszítjük.
A legnagyobb kalóriabomba
Hozzávalók
- 25 gramm csokoládé
- 250 milliliter tej
- 1 teáskanál kukoricaliszt
- tejszínhab
- nagy mályvacukrok
- csokoládé forgács
- sós karamell és csokoládészirup
Elkészítése: egy kis lábasba beleöntjük a tejet, elkeverjük benne a kukoricalisztet, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a csokoládét és felolvasztjuk. Átöntjük egy bögrébe, majd elkezdjük díszíteni. Elsőként mehet a tejszínhab, amibe beleültethetjük a mályvacukrot. Erre jöhet a csokoládé és a sóskaramell-öntet, végül egy jókora adag csokiforgács.
(Fotók: Unsplash)
tél | forró csoki | isteni | recept | tipp
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!