Három isteni gnocchi Jamie Olivertől

Az olasz gasztronómia egyik legnépszerűbb étele a gnocchi, azaz a krumplinudli, amelyet rendkívül változatos ízvilágú szószokkal lehet még finomabbá tenni. Mindenki kedvenc szakácsától, Jamie Olivertől hoztunk ezúttal három ellenálhatatlan szószreceptet, és eláruljuk a tökéletes gnocchi készítésének módját is.

Az alaprecept hozzávalói:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg liszt

Elkészítés:

  1. Pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel és főzzük puhára sós vízben!
  2. Szűrjük le a burgonyát, törjük össze krumplinyomóval, és hagyjuk kihűlni!
  3. Keverjük össze a liszttel, sodorjunk belőle 2 centiméteres csíkokat, daraboljuk fel kb. 3 centiméteres nudlikra, és óvatosan villával nyomjunk bele barázdákat, hogy a szósz majd szépen megtapadjon rajta!
  4. Forrásba lévő vízben két-három perc alatt főzzük meg!
  5. Isteni szósszal és parmezánnal tálaljuk!

Friss bazsalikomos szósz

Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 15 g vaj
  • 1 citrom
  • 30 g reszelt pecorino sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk a bazsalikomot. Főzzük 1-2 percig, amíg a levelek meg nem fonnyadnak!
  2. A vajas fűszerhez hozzáreszeljük egy citrom héját, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a leszűrt gnocchira.
  3. Összeforgatjuk óvatos mozdulatokkal a gnocchit és a mártást, tálaláskor reszelt pecorinosajttal és egy-két friss bazsalikomlevéllel kínáljuk.

A legegyszerűbb paradicsomos szósz

Hozzávalók:

  • 4-5 paradicsom
  • só, bors, chili pehely
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • parmezán

Elkészítés:

  1. Forrázzuk le a paradicsomokat, húzzuk le a héjukat, és kockázzuk fel!
  2. Tegyük egy serpenyőbe egy kevés olívaolajra az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk! Adjunk hozzá ízlésünk szerinti mennyiségű chilipelyhet és egy gerezd zúzott fokhagymát!
  3. Főzzük addig, amíg a paradicsom pürésebb állagot nem kap!
  4. Forgassuk össze a gnocchit és a paradicsommártást, tálaláskor pedig szórjuk meg parmezánnal!

Alla Trapanese

Hozzávalók:

  • 20 g blansírozott mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • 20 g pecorinosajt
  • 250 g érett koktélparadicsom
  • 50 g zöldbab
  • 1 citrom

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szeletelt mandulát, majd öntsük át egy tálba és tegyük félre!
  2. Zúzzuk össze a fokhagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és keverjük össze a mandulával, illetve két evőkanál olívaolajjal! Borsozzuk és adjuk hozzá a percorinosajt felét!
  3. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, daraboljuk fel, és keverjük hozzá a fűszeres mandulához!
  4. Forrásban lévő vízben néhány perc alatt főzzük meg a zöldbabot, szűrjük le!
  5. A serpenyőben lassú tűzön néhány perc alatt főzzük össze a paradicsomot és a zöldbabot, majd keverjük hozzá a gnocchit! Azonnal tálaljuk, a pecorinosajt másik felével megszórva kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

Három olasz szendvics, amit bármikor megennénk

Tökéletesen feledtetni tudják a főtt étel iránti vágyat.

(Fotók: Getty Images)

gnocchi | jamie oliver | olasz | recept | olasz konyha | étel

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ezért nem probléma, ha elered az eső Horvátországban
Hirdetés