Close
Három quinoasaláta tavaszi életmódváltáshoz

Három quinoasaláta tavaszi életmódváltáshoz

A quinoa az egyik legegészségesebb köret, amely arra is alkalmas, hogy tartalmasabbá, laktatóbbá tegyük salátáinkat. Lassan felszívódó szénhidrátként ugyanis hosszú időre biztosít teltségérzetet. Ráadásul remekül variálható, gyakorlatilag nem lehet ráunni.

Mindegyik saláta alapja a percek alatt elkészíthető quinoa, amit akár konzervben, előkészített változatban is megvásárolhatunk. Elsőként át kell mosnunk a quinoát, majd egy serpenyőben pici olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük dupla annyi vízzel, sózzuk, letakarjuk fedővel, időnként megkeverjük, nagyjából 15 perc alatt puhára főzzük.

Lazacos quinoa saláta

A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, és serpenyőbe téve olívaolajon néhány percig sütjük. Hozzáadunk egy kevés vajat, frissen facsart citrom- vagy limelevet, és megfordítjuk a halszeletet. További 4-5 percig sütjük, majd ismét megfordítjuk.

A folyamatot addig végezzük, amíg a lazacfilé közepe enyhén rózsaszínű nem lesz. Az elkészített quinoát tetszőleges apróra vágott friss zöldséggel összekeverjük, egy tálra halmozzuk, és ráhelyezzük a lazacot. Frissen fogyasztjuk.

Mangós, avokádós

Egy egzotikus salátát kapunk, ha felkockázott mangót, avokádót és uborkát keverünk össze az előre elkészített quinoával.

A fogást tovább ízesíthetjük friss bazsalikommal, de akár mentalevéllel is.

Tavaszi saláta

Ha a lehető legkisebb energiabefektetéssel készítenénk egy igazán egészséges salátát, semmi más dolgunk nincs, minthogy összekeverjük az előre elkészített quinoát egy marék salátamixszel, és néhány szem kettévágott koktélparadicsommal.

Ha a vegán változatot ennénk, már el is készült az ételünk, ha ennél egy fokkal többre vágyunk, morzsoljunk bele fetát is!

Az elmúlt hetekben a TikTokon minden, de tényleg minden egyetlen tésztaételről szólt. A finn recept viszont egyáltalán nem számít különlegesnek vagy formabontónak, hacsak nem azt vesszük alapul, hogy szinte magától készül el. De hogyan lett egy egyszerű ételről készített videó világszenzáció? Eláruljuk.

(Fotók: Getty Images)

vegetáriánus | lazac | quinoa | gasztronómia | vegán

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram