Három új magyar bor, amely nagyon jólesett idén a lelkünknek

Ebben az évben debütált mind a három, és hamarosan akár a nemzetközi piacon is tényezők lehetnek.

Chateau Mate

Chateau Mate márkanevet egy elképzelt kastély ihlette. Szokolai Máté olyan bort alkotott, mely egyetlen szempillantás alatt a világ top borai közé került, egyből a legfelső tíz százalékba.

Köszönhető ezt elsősorban Jancis Robinson (Master of Wine) nemzetközi borszakértő és publicistának, aki húszból tizenhét pontra értékelte borát, akinél szinte a tizennyolc pont már a plafon, valamint Ned Goodwinnak, (Master of Wine), aki kilencvennégy pontot adott a százból.

Luxus bormárkával vívott ki nemzetközi elismerést a különc magyar borász

Olyan bort alkotott, mely egyetlen szempillantás alatt a világ top borai közé került.

Sol Montis

Az egykori Kovács és Lánya Borászat – amely eddig is több európai országba szállította legjobb borait –, folytatja a terjeszkedést is: a tervek szerint egész Európában kaphatóak lesznek a mátrai borok, amelyekből 2021-ben plusz százötven-százhatvan ezer palackkal terveznek értékesíteni. A Mátra lábánál található, száztíz hektáron gazdálkodó borászat új nevet és arculatot választott, mely az igényes vásárlókat célozza, az új név pedig a lokációra utal: a Sol Montis jelentése Naphegy, azaz ahol a nap és a hegy összeér.

Három borszortimentből lehet választani, valamint új borok is bekerülnek a választékba: a klasszikus borok közé egy vörös cuvéé, a birtokborok közé pedig a chardonnay, valamint egy viognier.

SZMsommelier

Az SZMsommelier borok célja egy-egy borvidékről, több borászat tételéből készülő házasítások által egy, a borkedvelők és a szakma által is kedvelt, egyensúlyos, könnyen fogyasztható és a gasztronómiában is széleskörűen felhasználható borok megalkotása volt.

A bemutatkozó borcsalád egy egyensúlyos és összetett, ugyanakkor könnyű fehér bort, üdítő és gyümölcsös légies rozét, valamint egy komplex szekszárdi vörös házasítást és egy modern, feszes, de nagyon elegáns ötputtonyos aszút foglal magában. A fehér és rozé borokon keresztül a mátrai borvidékre, míg a vörös házasítással Szekszárdra, az aszúval pedig Tokajba kalauzol bennünket az alapító, a többszörös magyar bajnok sommelier, Szik Mátyás.

Az örökös magyar bajnok sommelier saját bormárkát indít, mi pedig nagyon örülünk ennek

Az örökös magyar bajnok sommelier, Szik Mátyás saját bormárkát indított, SZMsommelier néven.

(Fotók: Sol Montis, Chateau Mate, Szik Mátyás, SZMsommelier-Facebook)

új | márka | magyar | SZMsommelier | 2020

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom