Close
Három új magyar bor, amely nagyon jólesett idén a lelkünknek

Három új magyar bor, amely nagyon jólesett idén a lelkünknek

Ebben az évben debütált mind a három, és hamarosan akár a nemzetközi piacon is tényezők lehetnek.

Chateau Mate

Chateau Mate márkanevet egy elképzelt kastély ihlette. Szokolai Máté olyan bort alkotott, mely egyetlen szempillantás alatt a világ top borai közé került, egyből a legfelső tíz százalékba.

Köszönhető ezt elsősorban Jancis Robinson (Master of Wine) nemzetközi borszakértő és publicistának, aki húszból tizenhét pontra értékelte borát, akinél szinte a tizennyolc pont már a plafon, valamint Ned Goodwinnak, (Master of Wine), aki kilencvennégy pontot adott a százból.

Sol Montis

Az egykori Kovács és Lánya Borászat – amely eddig is több európai országba szállította legjobb borait –, folytatja a terjeszkedést is: a tervek szerint egész Európában kaphatóak lesznek a mátrai borok, amelyekből 2021-ben plusz százötven-százhatvan ezer palackkal terveznek értékesíteni. A Mátra lábánál található, száztíz hektáron gazdálkodó borászat új nevet és arculatot választott, mely az igényes vásárlókat célozza, az új név pedig a lokációra utal: a Sol Montis jelentése Naphegy, azaz ahol a nap és a hegy összeér.

Három borszortimentből lehet választani, valamint új borok is bekerülnek a választékba: a klasszikus borok közé egy vörös cuvéé, a birtokborok közé pedig a chardonnay, valamint egy viognier.

SZMsommelier

Az SZMsommelier borok célja egy-egy borvidékről, több borászat tételéből készülő házasítások által egy, a borkedvelők és a szakma által is kedvelt, egyensúlyos, könnyen fogyasztható és a gasztronómiában is széleskörűen felhasználható borok megalkotása volt.

A bemutatkozó borcsalád egy egyensúlyos és összetett, ugyanakkor könnyű fehér bort, üdítő és gyümölcsös légies rozét, valamint egy komplex szekszárdi vörös házasítást és egy modern, feszes, de nagyon elegáns ötputtonyos aszút foglal magában. A fehér és rozé borokon keresztül a mátrai borvidékre, míg a vörös házasítással Szekszárdra, az aszúval pedig Tokajba kalauzol bennünket az alapító, a többszörös magyar bajnok sommelier, Szik Mátyás.

(Fotók: Sol Montis, Chateau Mate, Szik Mátyás, SZMsommelier-Facebook)

magyar | 2020 | SZMsommelier | chateau mate | márka

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram