Három vega étel, amit a sült feta tesz egészen különlegessé

Ha a komor időt brutálisan jó ételekkel dobnánk fel, vegyük elő a jolly jokert, azaz a fetát, és süssük meg változatos módon!

Összegyűjtöttünk három könnyen és gyorsan elkészíthető receptet, amivel garantáltan sikert arathatunk.

Sült Feta olajbogyóval és paradicsommal

Hozzávalók:

  • 1 csomag feta
  • 1 csészényi olajbogyó
  • 1/3 csésze apróra vágott sült paradicsom
  • 1 fokhagymagerezd, vékonyra szeletelve
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • egy kevés oregánó, pirospaprika, só, bors

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kis tepsi közepére helyezzük a lecsöpögtetett fetát.
  2. Egy tálban összekeverjük az olajbogyót, a feldarabolt sült paradicsomot és a fokhagymát. A feta köré kanalazzuk.
  3. Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, az oregánót, a pirospaprikát, a sót és a borsot. Egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő alapanyagokra.
  4. 15 percig sütjük, pirított bagettkarikákkal tálaljuk.
Quiche spárgával és fetával

Hozzávalók:

  • 15 szár zöld spárga
  • 275 g leveles tészta
  • 150 g feta
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 ek provence-i fűszerkeverék
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a leveles tésztát úgy, hogy a szélét kissé visszahajtjuk. Rámorzsoljuk a fetát, és megkenjük két felvert tojással.
  2. Apróra vágjuk a fokhagymát, levágjuk a spárga végét, és ráfektetjük a feta tetejére. Megszórjuk a fokhagymával, a fenyőmaggal és a fűszerkeverékkel. Sózzuk, borsozzuk.
  3. 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk.
Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 csésze apróra vágott paradicsom
  • ¼ csésze száraz fehérbor
  • ½ teáskanál cukor
  • 1 tk só
  • 2-3 kisebb méretű padlizsán
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 apróra vágott kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 csésze főtt barna basmati rizs
  • 1 csomag feta sajt összemorzsolva

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Összekeverjük egy tálban a paradicsomot, a bort, a cukrot, a sót, és egy tepsi aljára halmozzuk.
  3. Kettévágjuk a padlizsánt, kikaparjuk a belsejét, és megszórjuk egy kevés sóval.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, amelyen megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a feldarabolt kaliforniai paprikát, a fokhagymát, sózzuk, és fedő alatt 2-3 percig pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a padlizsán kikapart belsejét, a friss bazsalikomot, és puhára főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a főtt rizst, belemorzsoljuk a fetát, és elkeverjük benne a petrezselymet.
  6. A padlizsánokba beletöltjük a masszát, majd rásorakoztatjuk a tepsire. Alufóliával letakarva 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 15 perc múlva kivesszük, és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Egyszerű, nagyszerű

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

(Fotók: Getty Images)

 

sajt | egytálétel | feta | vega | recept

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A hely, ahonnan nem akarsz hazamenni – Spirit Hotel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom