Három vega étel, amit a sült feta tesz egészen különlegessé

Ha a komor időt brutálisan jó ételekkel dobnánk fel, vegyük elő a jolly jokert, azaz a fetát, és süssük meg változatos módon!

Összegyűjtöttünk három könnyen és gyorsan elkészíthető receptet, amivel garantáltan sikert arathatunk.

Sült Feta olajbogyóval és paradicsommal

Hozzávalók:

  • 1 csomag feta
  • 1 csészényi olajbogyó
  • 1/3 csésze apróra vágott sült paradicsom
  • 1 fokhagymagerezd, vékonyra szeletelve
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • egy kevés oregánó, pirospaprika, só, bors

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kis tepsi közepére helyezzük a lecsöpögtetett fetát.
  2. Egy tálban összekeverjük az olajbogyót, a feldarabolt sült paradicsomot és a fokhagymát. A feta köré kanalazzuk.
  3. Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat, az oregánót, a pirospaprikát, a sót és a borsot. Egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő alapanyagokra.
  4. 15 percig sütjük, pirított bagettkarikákkal tálaljuk.

Quiche spárgával és fetával

Hozzávalók:

  • 15 szár zöld spárga
  • 275 g leveles tészta
  • 150 g feta
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 ek provence-i fűszerkeverék
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a leveles tésztát úgy, hogy a szélét kissé visszahajtjuk. Rámorzsoljuk a fetát, és megkenjük két felvert tojással.
  2. Apróra vágjuk a fokhagymát, levágjuk a spárga végét, és ráfektetjük a feta tetejére. Megszórjuk a fokhagymával, a fenyőmaggal és a fűszerkeverékkel. Sózzuk, borsozzuk.
  3. 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 csésze apróra vágott paradicsom
  • ¼ csésze száraz fehérbor
  • ½ teáskanál cukor
  • 1 tk só
  • 2-3 kisebb méretű padlizsán
  • 2 tk olívaolaj
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 apróra vágott kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 1 csésze főtt barna basmati rizs
  • 1 csomag feta sajt összemorzsolva

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Összekeverjük egy tálban a paradicsomot, a bort, a cukrot, a sót, és egy tepsi aljára halmozzuk.
  3. Kettévágjuk a padlizsánt, kikaparjuk a belsejét, és megszórjuk egy kevés sóval.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, amelyen megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a feldarabolt kaliforniai paprikát, a fokhagymát, sózzuk, és fedő alatt 2-3 percig pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a padlizsán kikapart belsejét, a friss bazsalikomot, és puhára főzzük. Amikor elkészült, hozzákeverjük a főtt rizst, belemorzsoljuk a fetát, és elkeverjük benne a petrezselymet.
  6. A padlizsánokba beletöltjük a masszát, majd rásorakoztatjuk a tepsire. Alufóliával letakarva 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 15 perc múlva kivesszük, és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Egyszerű, nagyszerű

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

(Fotók: Getty Images)

 

feta | egytálétel | recept | sajt | vega

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom