Saint Tropez helyett Törökország? Bemutatkoznak a "hasonmás" úti célok

Sok utazó egyre inkább túlzsúfoltnak és túlárazottnak találja a felkapott európai úti célokat. De kicselezhetjük a turistacsapdákat az „eredetihez“ a megszólalásig hasonló, ám sok szempontból jobb helyszínekkel. A TikTok-on is rengeteg ilyen, „dupe“ címkével ellátott ajánlást találunk.

Barcelona helyett Girona

Spanyolország leglátogatottabb városa helyett vonatozzunk onnan kevesebb, mint egy órát, és merüljünk el Girona építészeti gazdagságában, tegyünk egy sétát az impozáns középkori falak között, a labirintusszerű zsidó negyedben, és nézzük meg a fenséges katedrálist. Ja, és az étkezés is körülbelül huszonöt százalékkal olcsóbb, mint Barcelonában.

Saint Tropez helyett Bodrum

A türkizkék török riviérát nem lehet elégszer emlegetni, a Bodrum-félszigeten számos üdülőhelyet találunk közvetlenül a tengerparton, amelyek a szállások gazdag kínálatát vonultatják fel, emellett a jachtclub és a mindig zsúfolt Gemibaşı étterem gondoskodik arról, hogy élvezzük az élet örömeit.

Velence helyett Treviso

Vonattal vagy autóval Velencétől kevesebb mint fél órányira találjuk a szintén palotákkal díszített és vizekkel szabdalt, árkádos várost, amelynek szőlővel borított dombjain kiváló minőségű Conegliano-Valdobbiadene prosecco készül.

Capri helyett Procida

Capri szigete már régóta a csillogást képviseli elegáns szállodáival és előkelő butikjaival. Ha azonban egy hasonló hangulatú, de jóval kedvezőbb árú nyaralásra vágyunk, a Nápoly partjainál fekvő, pasztellszínű halászházakkal díszített Procidát jelöljük be a térképen.

Szantorini helyett Puglia

A mintegy nyolcszáz kilométer hosszú, olasz partvidéken legalább olyan álomszép strandokat és drámai sziklákat találunk, mint a görög szigeten, és még Szantorini ikonikus fehér házainak saját változatát is megtaláljuk itt trullók fomájában.

A hasonmás úti célok az év egyik nagy utazási trendjét képviselik más ötletek mellett.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

procida | puglia | úti célok | hasonmás | girona

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram