Hat reptéri hiba, amit mindenki elkövet

Egy volt légiutas-kísérő osztotta meg a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy a repülőútra készülődve, illetve a terminálon vagy a fedélzeten milyen hibákba szoktunk leggyakrabban belefutni és hogyan kerülhető el a felesleges pénzkiadás. Néhány dolog elég meglepő lehet.

Palackozott víz vásárlása

Bár folyadékot nem lehet átvinni a biztonsági ellenőrzésen, üres palackot vagy kulacsot viszont igen. A legtöbb repülőtér tele van ingyenes ivókutakkal, illetve sok helyen egy speciális pumpa is elérhető a palackok gyors újratöltéséhez.

Ahhoz pedig, hogy aztán a kulacs a repülés alatt is tele legyen, csak a légiutas-kísérőt kell megkérni, hogy töltse újra.

Áthelyezésre várni

A Business Insider szerint a turistaosztályról business osztályra való átváltás gyakran "drasztikusan" olcsóbb lehet a repülőtérre érkezéskor.

Sokszor, ha a repülőgép viszonylag üres, vagy ha az utasnak hűségprogramja van a légitársaságnál, a beszállókapuknál felár nélkül átminősíthetik business osztályra. De még ha fizetni is kell érte, akkor is sokkal olcsóbb így, mintha online vásárolnánk.

Duty free-ajánlatok

A repülőtér vámmentes zónája az akciós dolgokra vadászók paradicsoma.

És valóban, ezek az üzletek a kedvezményes áron kapható termékeikről ismertek, ám az ajánlatok nem mindig olyan ellenállhatatlanok, mint amilyennek látszanak.

Gyakran sokkal jobb akciókat találni az interneten.

Fedélzeti vásárlás

Még a rövid távú járatokon is van lehetőség élelmiszert, italokat, édességet és egyebeket venni, de ne hagyjuk magunkat becsapni.

A snackek gyakran túlárazottak és kicsik.

Drága pénzváltás

Megfigyelhető, hogy a reptéri pénzváltóknál gyakran hosszú sorok állnak, a váltás pedig általában elég drága.

A legtöbb bankban vagy bevásárlóközpontban stabilabb árfolyamokkal dolgozó valutaváltó működik és még az is jobban megéri, ha a célállomáson taxiba pattanunk és elvitetjük magunkat egy helyi pénzintézetbe vagy pénzváltóhoz.

Étel a gépre

Gyakori tévhit, hogy nem lehet átvinni az ételt a biztonsági ellenőrzésen.

De amíg az étel szilárd állapotú, addig nem lehet vele probléma.

Mindannyian ismerjük a repülésre érvényes nyilvánvaló normákat, azaz például ne dohányozzunk a fedélzeten, ne rúgjunk be és ne viselkedjünk gorombán. Jess Bohorquez utazási szakértő szerint azonban vannak még bizonyos etikettszabályok, amelyeket mindenkinek be kellene tartania.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

hiba | tipp | utazás | légiutas-kísérő | leggyakoribb

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom