Egész nyáron marad az ellenőrzés ezen a magyar határszakaszon

Május közepétől, amikor a jelenlegi intézkedés lejár, Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter a szlovén határon tett látogatása alkalmával jelentette be a hírt, mint mondta, az intézkedésre az illegális migráció és az embercsempészet megakadályozása érdekében van szükség.

Határellenőrzés a szlovák határon 2023 őszén

A 2015-ös bevezetése óta rendszeresen meghosszabbítják a korlátozásokat, legutóbb 2023 novemberében történt meg. Mint a miniszter elmondta, a belső határellenőrzés hatékonynak bizonyul, az embercsempészek már nem Ausztriát választják útvonalukként illetve fő célállomásként.

Szlovénia ugyanakkor ellenezte az intézkedés meghosszabbítását arra hivatkozva, hogy a régóta tartó határellenőrzés nincs összhangban az uniós joggal. Úgy vélik, az intézkedés feltartja az uniós állampolgárokat, ezért felszólították Ausztriát, hogy vessen véget annak. Ausztria azonban nem reagált a felhívásra.

Ausztria jelenleg a cseh határon is végez ellenőrzéseket, ezt legutóbb ez év februárjában hosszabbították meg idén április 16-ig. Vít Rakušan cseh belügyminiszter szerint az ellenőrzések minimális hatással vannak a határátlépésekre, és alig vagy egyáltalán nem okoznak bonyodalmat a cseh állampolgároknak.

Ausztria a német határ közelében is fokozott ellenőrzéseket végez, Németország pedig a nyárra tervezi szigorítani az intézkedéseket.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

ausztria | határ | határellenőrzés | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ide éri meg most elutazni, ezek a legolcsóbb európai városok

Ezért vannak apró lyukak a repülőgép ablakain

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom