Close
Nagy fordulat a Hawaii-szigeteken: most már mehetnek a turisták

Nagy fordulat a Hawaii-szigeteken: most már mehetnek a turisták

Jók a számok.

Hawaii hivatalosan november 1-től fogadja vissza a turistákat, ami annak fényében talán meglepő, hogy korábban hetekig szinte könyörgött azért, hogy ne menjen senki a szigetekre.

“Biztatónak tartom, hogy a Hawaiin továbbra is csökken a Covid-fertőzések száma. Kórházaink jobban teljesítenek, és egyre kevesebb beteget kell ellátniuk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy lépéseket tegyünk a gazdasági fellendülés érdekében, és biztonságban fogadhassuk vissza a teljesen beoltott belföldi turistákat” – nyilatkozta David Ige kormányzó.

A lépés jelentős fordulatnak számít a már említett augusztusi eseményekhez képest, amikor arra kérték a turistákat, hogy inkább kerüljék el Hawaiit.

De míg a Covid terjedése miatt a külföldi látogatókhoz fordultak ez ügyben, addig az állam Biztonságos utazások programja – amely lehetővé teszi a belföldi turistáskodást – nem szünetelt. Az oltási igazolvánnyal vagy negatív teszttel  rendelkezők szabadon utazhattak, és karanténba se kellett vonulniuk.

A döntés akkor született meg, amikor az Egyesült Államok bejelentette, hogy november 8-ától ismét megnyitja határait a külföldiek előtt. “Továbbra is egyeztetünk a szövetségi kormánnyal a nemzetközi turistákra vonatkozó elképzelésekről, és még november 8. előtt pontos tervezettel állunk elő” – mondta Ige.

Akik viszont hawaii utazást terveznek, előtte mindenképp tájékozódjanak az aktuális viszonyokról, és legyenek körültekintőek, figyelmesek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Getty Images)

 

hawaii | külföldi | turisták | határnyitás | várják

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram