Close
Hiszen már ott élünk, ahol dolgozunk, és ott dolgozunk, ahol élünk

Hiszen már ott élünk, ahol dolgozunk, és ott dolgozunk, ahol élünk

Impozáns helyszínen, a kopppenhágai Lindencrone kastélyban kialakított pop-up kiállításon mutatta be legújabb lakberendezési kollekcióját a dán Hay. A május végén megtartott 3 Days of Design idejére a 18. században épült szépséges épület a közösségi irodák és az otthonos társalgók egyfajta ötvözetévé alakult át.

A Hay legújabb kollekciójában három lámpát, négy széket és megannyi lakáskiegészítőt találni.

A bemutató elsősorban arra kereste a választ, hogyan látja a Hay a folyton változó irodai világ hangulatát, melyben leginkább arra törekednek a munkáltatók, hogy minél komfortosabb környezetet teremtsenek a dolgozóik számára, akik így szinte otthon érezhetik magukat. És persze bemutattak olyan izgalmas darabokat is, mint például Hee Welling új AAC 100-as széke, amely formás alakja és magas háttámlája miatt emelhető ki.

A márka az előkelőségek által lakott Frederiksstaden negyedben 1753-ban épült fejedelmi kastélyt választotta házigazdának.

Rolf Hay alapító szerint a 3 Days of Design-ra megalkotott terek irodaként és otthonként egyaránt működhetnek, mert manapság a két funkció között egyáltalán nincs olyan éles határvonal.

“A dizájn jövőjét illetően figyelembe kell vennünk, hogy a kiegyensúlyozott életmód néha azt jelenti, hogy ott élünk, ahol dolgozunk és ott dolgozunk, ahol élünk” – mondta ezzel kapcsolatban az igazgató.

A kastély egyik méretes, díszes falakkal és kristálycsillárokkal ellátott helyiségéből túlméretezetett kanapéval,  széles, ferde kartámaszos és halvány rózsaszín bőrüléses székekkel, valamint könyvtárstílusú polcokkal hangulatosabbá tett társalgót alakítottak ki, egy másikban klasszikus irodai szobát rendeztek be munkaasztalokkal, míg egy harmadik afféle elvonulós, privát jellegű helyiség lett, melyet színes napernyőre emlékeztető lámpákkal dobtak fel.

Apropó lámpák: amikor a Hay indult, még nem szerepeltek formás világítótestek a portfolióban, viszonylag új dolognak számítanak a stúdió életében.

A koppenhágai 3 Days of Design-t minden évben megrendezik, hogy számos kiállítással és előadással mutassa be a világnak a dán dizájn legjobbjait. Régi ismerősünk, Bjarke Ingels is kreált valamit a fesztiválra.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

lámpa | Dánia | társalgó | kastély | közösségi

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom