A házi pizzakészítés hét aranyszabálya

A pizza elkészítése nem könnyű, hiszen már a tészta megformázása is hatalmas rutint igényel akkor, ha ízig-vérig olasz finomságot készítenénk. Van azonban néhány aranyszabály, amelynek megfogadásával közelebb kerülhetünk a tökéletes ételhez.

Első szabály: A szósz adagolásánál ne spóroljunk! Bátran tegyünk a pizzatésztára egy gondolatnyival többet, mint amennyit eredetileg terveztünk.

Második szabály: A pizzán helyezzünk el nyers elemeket is, például rukkolát vagy zöldfűszereket, így a friss ízvilág is intenzíven meg tud jelenni a fogáson, elősegítve a többi összetevő ízének észlelését.

Harmadik szabály: Egyetlen összetevő helyett koncentráljunk három-négy, egymással harmóniában lévő hozzávalóra. A vékonyra szeletelt húsokat például érdemes széttépni, hogy jobban össze tudjon keveredni a többi alapanyaggal.

Negyedik szabály:

Bármilyen feltétet is teszünk a pizzára, törekedjünk arra, hogy az a legmagasabb minőségű legyen!

Ötödik szabály: Olaszországban régiónként másként készítik a pizzatésztát. Délen a pasta diretto a jellemző, amely finomabb lisztből áll, a kelesztési időt pedig lerövidítik. Ezzel szemben az északi pasta indiretto tömörebb lisztből, hosszabb kelési idővel készül. Válasszuk bármelyiket is, a legfontosabb tulajdonságának a könnyű fogyaszthatóságnak kell lennie.

Hatodik szabály: Youtube-videók segítségével elsajátíthatók a tészta készítésének technikái, az itáliai mesterek szerint azonban csak akkor lehetünk ebben sikeresek, ha szenvedéllyel állunk hozzá.

Hetedik szabály: Ne feledjük, mindig a legegyszerűbb étel elkészítése a legnehezebb. A margherita pizza esetében például még fontosabb, hogy az a néhány összetevő valóban jól megválasztott legyen. A hámozott paradicsomot, az olívaolajat és a mozzarellat is érdemes a legjobb forrásból beszerezni hozzá.

Mi köze van Lajosnak Luigihoz? Hogyan került Balatonmáriafürdőre a speckó olasz pizzakemence? Miért nyit egy tősgyökeres balatoni vendéglátócsalád kézműves pizzériát a Balatonon? A máriafürdői, street foodban is erős Balla család megnyitotta a déli part első fatüzelésű nápolyi pizzériáját. Ez maga A Pizza Sztori.

(Fotók: Getty Images, forrás: bonappetit.com)

praktika | aranyszabály | pizza | tipp | tészta | recept

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom