Close
Mindössze egy példány készült a Hermes és a Bugatti krémszínű csodaautójából

Mindössze egy példány készült a Hermes és a Bugatti krémszínű csodaautójából

Újabb elképesztő autóval bővül Manny Khoshbin gyűjteménye.

Ingatlanmágnásként ismert, de lassan már az autógyűjtők Hall of Fame-jében lesz bérelt helye az iráni származású üzletembernek, aki szereti megmutatni a nagyvilágnak kedvenc hobbijához (autógyűjtés) kötődő új szerezményeit.

Korábban a Pagani és a Hermes készített neki egyedülálló luxusautót, amelyből az volt az egyetlen példány, a divatmárka most viszont a Bugattival állt össze a dollármilliárdos kedvéért. A kollaboráció egyébként nem újkeletű, Émile-Maurice Hermes és Ettore Bugatti már száz évvel ezelőtt is dolgozott együtt.

A legutóbbi eredmény egy olyan egyedi Bugatti Chiron lett, amelyről nem lehet pontosan tudni, mennyibe került, de Khoshbin szerint ez a legdrágább járgánya. A Kaliforniában élő vállalkozónak még egy kicsit ki kell bírnia, hogy a garázsában láthassa a három évig készült, krémszínben pompázó Chiron Hermest, merthogy a közeljövőben fogják leszállítani neki.

A festés érdekessége, hogy nem csupán a karosszérián látható viszont, hanem az utastérben és az autó hátsó részén is feltűnik,

és ha már utastér, Khoshbin a világ legfinomabb bőréből készült ülésén élvezheti majd a száguldás örömét és kényelmét.

A Hermes motívumát a hátsó szárnyon, valamint az ajtók kasmír belső borításán fedezhetjük fel, illetve kapott az autó egy H betűkből álló hűtőmaszkot is. Afféle kiegészítőként pedig különleges táskakészlet és a tulajdonosnak készített kesztyű is jár az exkluzív csomaghoz.

A többi Chiron-modellhez hasonlóan nyolcliteres, tizenhat hengeres, ezerötszáz lóerős szörnyeteg dübörög a motorházban. Ha a sofőr veszi a bátorságot és tövig nyomja a pedált, akár a 420 km/h sebességet is elérheti, nulláról százra pedig két és fél másodpercen belül felgyorsulhat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Bugatti)

manny khosbhin | hermes | példány | luxus | autó

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram