Close
Mindössze egy példány készült a Hermes és a Bugatti krémszínű csodaautójából

Mindössze egy példány készült a Hermes és a Bugatti krémszínű csodaautójából

Újabb elképesztő autóval bővül Manny Khoshbin gyűjteménye.

Ingatlanmágnásként ismert, de lassan már az autógyűjtők Hall of Fame-jében lesz bérelt helye az iráni származású üzletembernek, aki szereti megmutatni a nagyvilágnak kedvenc hobbijához (autógyűjtés) kötődő új szerezményeit.

Korábban a Pagani és a Hermes készített neki egyedülálló luxusautót, amelyből az volt az egyetlen példány, a divatmárka most viszont a Bugattival állt össze a dollármilliárdos kedvéért. A kollaboráció egyébként nem újkeletű, Émile-Maurice Hermes és Ettore Bugatti már száz évvel ezelőtt is dolgozott együtt.

A legutóbbi eredmény egy olyan egyedi Bugatti Chiron lett, amelyről nem lehet pontosan tudni, mennyibe került, de Khoshbin szerint ez a legdrágább járgánya. A Kaliforniában élő vállalkozónak még egy kicsit ki kell bírnia, hogy a garázsában láthassa a három évig készült, krémszínben pompázó Chiron Hermest, merthogy a közeljövőben fogják leszállítani neki.

A festés érdekessége, hogy nem csupán a karosszérián látható viszont, hanem az utastérben és az autó hátsó részén is feltűnik,

és ha már utastér, Khoshbin a világ legfinomabb bőréből készült ülésén élvezheti majd a száguldás örömét és kényelmét.

A Hermes motívumát a hátsó szárnyon, valamint az ajtók kasmír belső borításán fedezhetjük fel, illetve kapott az autó egy H betűkből álló hűtőmaszkot is. Afféle kiegészítőként pedig különleges táskakészlet és a tulajdonosnak készített kesztyű is jár az exkluzív csomaghoz.

A többi Chiron-modellhez hasonlóan nyolcliteres, tizenhat hengeres, ezerötszáz lóerős szörnyeteg dübörög a motorházban. Ha a sofőr veszi a bátorságot és tövig nyomja a pedált, akár a 420 km/h sebességet is elérheti, nulláról százra pedig két és fél másodpercen belül felgyorsulhat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Bugatti)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom