Close
Hét gasztrotrend, amiért jövőre rajongani fogunk

Hét gasztrotrend, amiért jövőre rajongani fogunk

Vajon milyen lesz az életünk 2021-ben? Talán ez a leggyakrabban feltett kérdés mostanában. Megnéztük, a gasztronómiai életben milyen változások várhatók jövőre.

Az afrikai gasztronómiában használt alapanyagok még nagyobb teret nyernek

Egyre nagyobb az érdeklődés az afrikai konyha iránt: a különleges fűszerek, a különféle zöldségek, és az egytálételek nemcsak egyedülálló fogásokat biztosítanak, hanem lehetőséget nyújtanak új kultúrák, szokások megismerésére.

Ráadásul, mivel az utazás nem tűnik még a következő hónapokban sem egyszerűnek, így az addig ismeretlen kultúrák kulináris élményeinek begyűjtése felértékelődhet.

Személyre szabott kóstolómenük

A degusztációs menüsorok a fine dining legérdekesebb, legizgalmasabb fogásait vonultatják fel, az innováció és az élményalapú gasztronómia hatalmas szerepet kap.

2021-ben ez várhatóan átalakul, és inkább a szűk körű étkezésekből lesz több, ezért az éttermek is biztonságos körülmények között, meghitt hangulatban, igaz, kiemelkedően magas árakon várhatják majd a vendégeket.

Vissza a gyökerekhez! Gasztroörökségek új köntösben

A kultúra a gasztronómiában gyökerezik, a tradicionális életeket pedig mindig szívesen fogyasztjuk, hiszen az otthon melegét idézik meg.

Az autentikus ételek azonban igazán különleges, újragondolt formában is megjelenhetnek, így – bár ízvilágukban tükrözik édes emlékeinket – megjelenésükben meghökkentők, lenyűgözők is lehetnek.

Lakáséttermek térnyerése

A lakáséttermek az elmúlt néhány hónapban  a figyelem középpontjába kerültek, hiszen szűk körű vendéglátásra biztosítanak lehetőséget, ezért a járvány terjedésének szempontjából kevésbé veszélyesek, mint a nagy éttermek.

Eme egyszerű tény miatt várhatóan a jövő évben is hódítani fognak, egyre korábban kell majd asztalt foglalnunk a különleges, limitált formában elérhető vacsorákhoz.

Otthoni éttermi élmény

A privát séfek fogadása nem csak a sztárok kiváltsága!

Az éttermek bezárásával párhuzamosan Magyarországon is több séf döntött úgy, hogy házhoz megy, és a megrendelő otthonában készíti el a több fogásos vacsorákat.

Ezek a szolgáltatások az év első hónapjaiban biztosan elérhetők lesznek. A járvány csökkenése ellenére várhatóan továbbra is maradnak olyan sztárséfek, akik nem térnek vissza a luxuséttermek konyháira.

Még több online főzőkurzus

Ha már a kenyérsütés megy, itt az idő a szintlépésre! A séfek által vezetett online főzőtanfolyamok igazán szórakoztató és hasznos kikapcsolódásnak bizonyulnak a karantén ideje alatt, sokan pedig a jövőben is így képzelik majd el a főzőkurzusokon való részvételt.

A recepteket a tanulni vágyók online kapják meg, a szükséges alapanyagokat pedig futárok viszik házhoz. A főzőtanfolyamon ráadásul nemcsak egyedül, hanem szeretteinkkel is részt vehetünk, az alkalom különleges családi programmá is tud válni.

Tovább terjed a vegán táplálkozás

Az elmúlt években soha nem látott mértékben nőtt azok száma, akik vegán táplálkozásra állnak át, a trend pedig várhatóan 2021-ben is folytatódik.

A gyakran etikai okokból állati eredetű terméket nem fogyasztók körében továbbra is népszerű alapanyag lesz a tofu és a szejtán, de minden eddiginél nagyobb szerepet kapnak majd a fenntarthatóság jegyében a friss, szezonális, helyi zöldségek és gyümölcsök is.

Ez is érdekelhet: 

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

ételek | 2021 | vendéglátás | étterem | lakásétterem

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram