Highlights of Hungary podcast – Amikor és ahol átértékelődik a magyar kultúra

Globalizációról, identitásról, kulturális hatásokról és az abba való integrálódásról beszélgettünk Iain Lindsay-vel, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetével, Böszörményi-Nagy Gergellyel, a Design Terminal vezetőjével, a Brain Bar alapítójával, valamint Trellay Leventével, a Telep Galéria társalapítójával, a 100 Szikra alapítójával.

"Amikor Londonban voltam, skót fiúként éltem, amikor pedig Skóciába mentem, akkor londoni fiú voltam" – meséli Iain Lindsay, belátást engedve fiatalkori élményeibe.

A globalizáció hatására könnyedén válhatunk világpolgárrá, közben azonban fontos lenne megőrizni a nyelvünket és az identitásunkat. De vajon egy ország földrajzi elhelyezkedése is meghatározza az emberek életszemléletét?

Böszörményi-Nagy Gergely többek között a kapcsolódás fontosságát emeli ki: "Én akkor tudom igazán élvezni a más kultúrákba belemerülést, ha ismerem, tudom és értékelem a gyökereimet. Fontos erre odafigyelni, hiszen – különösen a fiataloknak – nagyon könnyű elveszíteni ezt a fajta kötődést, ami által igazán megélhetőek más kultúrák, és a boldogság nagy hányada is itt gyökerezik."

"Magyarnak lenni én Németországban tanultam meg" – mondja Trellay Levente. Amíg Magyarországon élt, minden egyértelmű volt számára, s onnantól kezdve kezdett átértékelődni a magyar nyelv és kultúra, hogy tizenhat éves korában Németországba költözött.

Mindhárman kurátorként is képviselik a Highlights of Hungaryt, így az adásból kiderül az is, mi Magyarországon a valódi Highlight. Addig is, itt van az az ötvenöt projekt amire mi, magyarok büszkék lehetünk.

A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a tizedik epizód errefelé található.

Szavazz a kedvenc jelöltjeidre a www.highlightsofhungary.hu weboldalon, és kövesd a Highlights of Hungaryt Facebookon és Instagramon!

Ez is érdekelhet:

Highlights of Hungary podcast – Három nő, őszintén, a vászon két oldaláról

Kiderül, milyen az, amikor a színész színpadon kívül találkozik a díszlettervezővel, vagy az, amikor egy intenzív időszak után nem munkával telnek a hétköznapok.

(Szerző: Bauer Alexandra)

iain lindsay | böszörményi nagy gergely | trellay levente | highlights of hungary | nagykövet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom