Hihetetlen, hogy mik voltak a világ leghíresebb embereinek kedvenc ételei

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás, ezek alapján pedig a világ legnagyobb történelmi személyiségei közül többen is meglehetősen furcsák voltak, hiszen olyan ételek kerültek az asztalaikra, mint a teknősleves, vagy a tatu.

Augustus és Julius Caesar

Az ókori Róma nagy császárai nagy rajongói voltak a spárgának. Augustus az al dentét részesítette előnyben, így szinte nyersen fogyasztotta, Julius Caesar pedig a vajon párolt változatért rajongott.

Charles Darwin

Az evolúció teoretikusa diákkorában a lehető legfurcsább ételeket is megkóstolta, így evett sólymot és aligátort is. Úgy tudni, a kedvence a tatu volt, amelynek húsa a kacsára emlékeztette.

Alfred Hitchcock

A britek szeretik a sós pitéket, ez alól pedig Alfred Hitchcock rendező sem volt kivétel. Az ő kedvence a sonkás-hagymás változat volt.

John Irving

Az amerikai író szeretett egyszerű ételt készíteni gyermekeinek, hiszen ezekkel mindig nagy sikert aratott. Az asztalra gyakran került óriási húsgombóc, amit fokhagymával, hagymával és bazsalikommal ízesített.

Honore de Balzac

A francia regényíró igazi ínyenc volt, állítólag száz osztrigát, egy kacsát, két foglyot is meg tudott enni csak vacsorára, hogy aztán éjféltől másnap délig írjon. Emellett csak feketekávét, tojást és gyümölcsöt fogyasztott és megőrült a marcipánért.

Alexandre Dumas

Amikor nem A három testőrt írta, Dumas-t a fényűző párizsi éttermeket járta, az egyikben még saját szobával is büszkélkedhetett. A kedvenc étele egy saláta volt, amit nagyon egyszerűen készített el. Egy főtt tojás sárgáját olívaolajban összetörte, hozzákeverte a kockára vágott uborkát, a szardellát, majd ráaprította a tojásfehérjét is. Sózta, borsozta, kakukkfűvel ízesítette, pici ecettel savanyította. Végül zöld salátával tálalta.

Abraham Lincoln

Az Egyesült Államok legendás tizenhatodik elnöke tipikus amerikainak számított, aki imádta a kávét, a szalonnát és az almás pitét. Ezek bármelyike bármilyen sorrendben jöhetett neki reggelire.

Winston Churchill

Churchill nagy levesrajongó volt. A habart, tejszínes változatokat kevésbé szerette, a húsosaknak azonban nem tudott ellenállni. A kedvencének a teknőslevest mondta, de szerette a curryt és a sajtokat is.

Bonaparte Napóleon

A marengói csirke, Napóleon kedvenc főétele, a marengói csata után kapta a nevét, amelyet Napóleon majdnem elveszített. A történet szerint Napóleont azon a napon nem érdekelte a háborús stratégia, és amikor megkérdezték tőle, mi lesz a következő lépés, azt mondta az egyik tábornoknak, Desaixnak, hogy tegyen, amit akar, de ő vacsorázni fog.

Desaix rohamot vezényelt és megnyerte a csatát, bár aznap életét vesztette. Eközben Napóleon szakácsa minden alapanyagot felhasznált a vacsora elkészítéséhez, amit a csatatér szélén talált.

Az eredmény egy olívaolajon hagymával pirított csirkehús lett, amit felöntött száraz fehérborral, dobott hozzá olívabogyót, paradicsomot és gombát is.

Catherine de' Medici

Az olasz hercegnő hozta el a reneszánszt Franciaországba, amikor hozzáment II. Henrikhez, hogy aztán felvilágosult, kifinomult hellyé alakítsa. Előszeretettel fogyasztott szárnyasokat és articsókát, ez utóbbit afrodiziákumnak tartotta.

Ludwig von Beethoven

Otthon gyakran főzünk olyan fogásokat, amik néhány hozzávalóval, pillanatok alatt elkészülnek. Beethoven sem volt túlságosan kreatív a konyhában, hiszen a történelem egyik legnagyobb zeneszerzője akkor volt a legboldogabb, amikor amerikai sajtos tésztát (mac and cheese) evett.

Wolfgang Amadeus Mozart

A zeneszerző nemcsak zseniális zenész volt, de imádott szórakozni is. A kedvenc ételének a májgaluskás savanyú káposzta számított, ami másnaposságra is jónak bizonyult.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty Images)

kedvencek | híres | lista | emberek | ételek

FOLYTASD EZZEL

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés