Close
Ezen az öt helyen egy panaszunk sem lehet a februárra

Ezen az öt helyen egy panaszunk sem lehet a februárra

Azért szeretjük a tél utolsó hónapját, mert megnyugtatja a lelkünket a tudat, hogy alig néhány hetet kell csak kibekkelnünk a szürkeségből a természet ébredezéséig. Akadnak azonban olyan helyek a nagyvilágban, ahová februárban a legjobb elutazni, legyen az trópusi üdülőparadicsom vagy fogvacogtató kanadai nagyváros. Ajánlunk öt célpontot egy rögtönzött vakációhoz.

Verona, Olaszország

Régen kis Rómaként emlegették Észak-Itália talán legromantikusabb városát. Az Adige-folyó partján épült Verona egykoron Caesar kedvenc pihenőhelye volt. Két látnivalója szerepel a kihagyhatatlanok listáján: az i.e. 30-ban épült Aréna, amely Olaszország harmadik legnagyobb amfiteátruma, valamint a városba érkezők abszolút kedvenc célpontja, az erkélyes, bronzszobros Júlia-ház (Casa di Giulietta), ahol – a legenda szerint – Shakespeare hősnője élt.

Persze nem csupán a világhírű szerelmes páros miatt érdemes célba venni az UNESCO Világörökségéhez tartozó 260 ezres várost, hanem szűk kis utcákkal tarkított középkori hangulata, reneszánsz palotái és alkalmi vásárai miatt, no meg a Garda-tó, Velence és Milánó közelsége sem utolsó szempont.

Bahamák

Nem kevesebb mint hétszáz szigetből áll (amiből csupán húsz lakott), bár a legtöbb látogató az óceánjárók kikötőjeként szolgáló fővárosba, vagy Paradise Islandre érkezik vakációzni, nászútra, esküvőre vagy kaszinózni.

Utóbbihoz kapcsolható a vízi Disneylandként ismertté vált Atlantis Resort & Casino, ahol a felnőttek elkülönített részen lehetnek újra gyerekek. Nassauban a modern és a gyarmati világ színes pillanatképei keverednek egy kis Amerika-feelinggel (Florida csak nyolcvan kilométer), így a főváros egyszerre nyüzsgő és bájos, ugyanakkor csillogó és trópusi.

Srí Lanka

Az utóbbi években egyre többen választják Bali és Thaiföld helyett a könnycsepp alakú szigetet.

Az egykori Ceylon kellemes és biztonságos hely, nem utolsósorban pedig jóval emészthetőbb, mint népszerű riválisai.

Srí Lankán elsősorban a passzív pihenés miatt érdemes kikötni, mert látnivalóból viszonylag keveset találunk (azért a Sigiriya sziklahegyet, az ősi városokat, és a Buddha fogát őrző templomot nem ildomos kihagyni), cserébe selymes homok csiklandozza a talpunkat az óceánparton, és kedves, vendégszerető emberek gondoskodnak rólunk.

Petra, Jordánia

Sziklákba faragott Fáraó kincstára miatt rózsaszín városnak hívják a Vörös-tenger partján található misztikus helyet. Egész Jordánia tele van műemlékekkel, de közülük egészen biztosan a zord hegyek között fekvő egykori Nabateus Királyság fővárosa a legfontosabb, melyet a közelmúltban a világ hét új csodája közé választottak.

Földünk egyik legfantasztikusabb régészeti lelőhelyén számtalan ősi sírt, római kori utcát és templomot nézhetünk meg, de csak miután felmásztunk a város dombjaira épült Ad Deirhez, azaz A Kolostorhoz.

Montreal, Kanada

Igen, tudjuk, hogy a kanadai nagyváros esetében télből télbe csöppennénk, és jogosan vetődhet fel a kérdés, miért repüljük át a fél világot, hogy aztán a Szent Lőrinc-folyó egyik szigetére épült Montrealban is forró teás bögrét szorongatva fagyoskodjunk?

Például azért, mert január közepétől négy hétvégén át rendezik a hagyományos téli fesztivált, a Fetes Des Neiges-t, amely a téli sportok és a winter wonderlandek rajongóinak egész egyszerűen kihagyhatatlan.

Romantikus lelkületűeknek pedig az óvárosban érdemes barangolniuk, ahol elveszhetnek Észak-Amerika legrégebbi épületei között.

(Fotók: Unsplash)

nagy sztori | verona | petra | bahamák | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram