Close
Ezen az öt helyen egy panaszunk sem lehet a februárra

Ezen az öt helyen egy panaszunk sem lehet a februárra

Azért szeretjük a tél utolsó hónapját, mert megnyugtatja a lelkünket a tudat, hogy alig néhány hetet kell csak kibekkelnünk a szürkeségből a természet ébredezéséig. Akadnak azonban olyan helyek a nagyvilágban, ahová februárban a legjobb elutazni, legyen az trópusi üdülőparadicsom vagy fogvacogtató kanadai nagyváros. Ajánlunk öt célpontot egy rögtönzött vakációhoz.

Verona, Olaszország

Régen kis Rómaként emlegették Észak-Itália talán legromantikusabb városát. Az Adige-folyó partján épült Verona egykoron Caesar kedvenc pihenőhelye volt. Két látnivalója szerepel a kihagyhatatlanok listáján: az i.e. 30-ban épült Aréna, amely Olaszország harmadik legnagyobb amfiteátruma, valamint a városba érkezők abszolút kedvenc célpontja, az erkélyes, bronzszobros Júlia-ház (Casa di Giulietta), ahol – a legenda szerint – Shakespeare hősnője élt.

Persze nem csupán a világhírű szerelmes páros miatt érdemes célba venni az UNESCO Világörökségéhez tartozó 260 ezres várost, hanem szűk kis utcákkal tarkított középkori hangulata, reneszánsz palotái és alkalmi vásárai miatt, no meg a Garda-tó, Velence és Milánó közelsége sem utolsó szempont.

Bahamák

Nem kevesebb mint hétszáz szigetből áll (amiből csupán húsz lakott), bár a legtöbb látogató az óceánjárók kikötőjeként szolgáló fővárosba, vagy Paradise Islandre érkezik vakációzni, nászútra, esküvőre vagy kaszinózni.

Utóbbihoz kapcsolható a vízi Disneylandként ismertté vált Atlantis Resort & Casino, ahol a felnőttek elkülönített részen lehetnek újra gyerekek. Nassauban a modern és a gyarmati világ színes pillanatképei keverednek egy kis Amerika-feelinggel (Florida csak nyolcvan kilométer), így a főváros egyszerre nyüzsgő és bájos, ugyanakkor csillogó és trópusi.

Srí Lanka

Az utóbbi években egyre többen választják Bali és Thaiföld helyett a könnycsepp alakú szigetet.

Az egykori Ceylon kellemes és biztonságos hely, nem utolsósorban pedig jóval emészthetőbb, mint népszerű riválisai.

Srí Lankán elsősorban a passzív pihenés miatt érdemes kikötni, mert látnivalóból viszonylag keveset találunk (azért a Sigiriya sziklahegyet, az ősi városokat, és a Buddha fogát őrző templomot nem ildomos kihagyni), cserébe selymes homok csiklandozza a talpunkat az óceánparton, és kedves, vendégszerető emberek gondoskodnak rólunk.

Petra, Jordánia

Sziklákba faragott Fáraó kincstára miatt rózsaszín városnak hívják a Vörös-tenger partján található misztikus helyet. Egész Jordánia tele van műemlékekkel, de közülük egészen biztosan a zord hegyek között fekvő egykori Nabateus Királyság fővárosa a legfontosabb, melyet a közelmúltban a világ hét új csodája közé választottak.

Földünk egyik legfantasztikusabb régészeti lelőhelyén számtalan ősi sírt, római kori utcát és templomot nézhetünk meg, de csak miután felmásztunk a város dombjaira épült Ad Deirhez, azaz A Kolostorhoz.

Montreal, Kanada

Igen, tudjuk, hogy a kanadai nagyváros esetében télből télbe csöppennénk, és jogosan vetődhet fel a kérdés, miért repüljük át a fél világot, hogy aztán a Szent Lőrinc-folyó egyik szigetére épült Montrealban is forró teás bögrét szorongatva fagyoskodjunk?

Például azért, mert január közepétől négy hétvégén át rendezik a hagyományos téli fesztivált, a Fetes Des Neiges-t, amely a téli sportok és a winter wonderlandek rajongóinak egész egyszerűen kihagyhatatlan.

Romantikus lelkületűeknek pedig az óvárosban érdemes barangolniuk, ahol elveszhetnek Észak-Amerika legrégebbi épületei között.

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom