Close
Teljesen húsmentes lesz a világ egyik legjobb étterme

Teljesen húsmentes lesz a világ egyik legjobb étterme

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

A manhattani, három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje, Daniel Humm az étterem honlapján azzal érvelt, hogy “a modern élelmiszerrendszer egyszerűen fenntarthatatlan”.

A világ ötven legjobb étterme közt számon tartott Eleven Madison Park a járvány miatt zárva volt, de most, mikor nyitásra készül, valószínűleg sok pártfogója és törzsvendége, akik híres amerikai konyhája miatt jártak oda, meglepődnek majd a változáson.

Humm úgy fogalmazott: a pandémia után nem tudják ugyanúgy folytatni, mint előtte.

“Úgy döntöttünk, hogy növényi alapú menüt szolgálunk fel, amelyben nem használunk állati eredetű termékeket; minden étel zöldségekből készül, mind a földön termőkből, mind a tengerből, valamint gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, gabonafélékből és még sok minden másból.”

A világon rajtuk kívül még csupán egy étterem van, amelyik három Michelin-csillaggal rendelkezik, és teljesen vegán menüsort kínál, ez a pekingi King’s Joy. Az EMP június 10-én debütál az új vegán kóstolómenüvel, ami 335 dollárba kerül személyenként, azaz százezer forint/fő a vacsora.

A nap végén viszont mindig az a lényeg, hogy ínycsiklandóak maradjunk, ezért olyan isteni vegán ételeket fogunk készíteni, amelyek a húsevőket is azonnal leveszik a lábáról

– fogalmazott a séf, hozzátéve, hogy a menüben többek között olyan ételeket is találnak majd a fine diningra éhes vendégek mint a tizenhat óráig készülő céklás fogás, rizses zabkása spárgasalátával vagy amarántmag és cukorborsó krémes fermentált mandulakrémmel és borsós misopürével. Izgalmas vállalkozás, rajta tartjuk a szemünket!

Júniusban pedig nemcsak az EMP debütál Amerikában, hanem eladják a világ legrégibb whiskyjét is. New Yorkba pedig nem tudjuk, mikor juthatunk el legközelebb, de az egyik legkedvesebb, hatvanéves helyünkre már most beülhetünk.

(Fotók: Getty Images)

étlap | Michelin | húsmentes | epicurious | fine dining

FOLYTASD EZZEL

Ez vezetett a világhírű séf öngyilkosságához egy új elmélet szerint

A világ legjobb éttermének a helyén egykor imádott angol költő árult bélyeget

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram