Idén húsvétkor könnyítsük meg a saját dolgunkat és készítsünk pillanatok alatt egy kis rafinériával izgalmas fogásokat!
1. Mikróban készítsd a burgonyapürét!
Egy séf, David Chang előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során. Kísérletezései pedig kiváló eredményre is vezetnek, hiszen egy olyan módszert dolgozott ki, amivel minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. A burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Ezt követően pedig már nincs más dolgunk, minthogy összetörjük és vajjal krémesre keverjük.
2. Időzítővel főzd a tojást!
A tökéletes főtt tojás esetében a sárgája krémes és lágy, nem veszi körül zöld gyűrű. Ahhoz, hogy ezt az optimális állapotot elérjük, csupán friss tojásra, vízre és jégre van szükség. Helyezzük a tojásokat egy nagy lábasba, engedjük fel őket hideg vízzel, fedjük le, majd forraljuk fel. Amikor a víz forr, csökkentsük a hőt közepesre, majd figyeljük az órát. Hat-hét perc elteltével szedjük át a tojásokat egy nagy tál jegyes vízbe és hagyjuk, hogy pár perc alatt kihűljenek. Miután kivettük a tojásokat a jégfürdőből, azonnal hámozzuk meg.
3. A natúr főtt tojást dobd fel ízekkel, illatokkal, textúrákkal!
A főtt tojás egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk. A klasszikus kaszinótojást egy kis füstösség teheti izgalmassá, a tojássalátához remekül passzol a szardella, a tojáskrémet pedig a curryvel és naranccsal tehetjük igazán különlegesség.
4. Ne most kísérletezz!
Az ünnepi menübe érdemes olyan ételeket beemelnünk, amelyeket már rutinosan meg tudunk főzni, a kísérletezést hagyjuk inkább az egyszerű hétvégékre. A mindennapi ételek is különleges, húsvéti hangulatot áraszthatnak , ha a tálalásra, a dekorációra és a kiegészítő elemekre helyezzük a hangsúlyt. A klasszikus alapanyagokból pedig akár fine-dining változat is készíthető.
(Fotók: Getty Images)
recept | húsvéti | trükk | tipp | konyhai
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!