Idén húsvétkor könnyítsük meg a saját dolgunkat és készítsünk pillanatok alatt egy kis rafinériával izgalmas fogásokat!
1. Mikróban készítsd a burgonyapürét!
Egy séf, David Chang előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során. Kísérletezései pedig kiváló eredményre is vezetnek, hiszen egy olyan módszert dolgozott ki, amivel minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. A burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Ezt követően pedig már nincs más dolgunk, minthogy összetörjük és vajjal krémesre keverjük.
2. Időzítővel főzd a tojást!
A tökéletes főtt tojás esetében a sárgája krémes és lágy, nem veszi körül zöld gyűrű. Ahhoz, hogy ezt az optimális állapotot elérjük, csupán friss tojásra, vízre és jégre van szükség. Helyezzük a tojásokat egy nagy lábasba, engedjük fel őket hideg vízzel, fedjük le, majd forraljuk fel. Amikor a víz forr, csökkentsük a hőt közepesre, majd figyeljük az órát. Hat-hét perc elteltével szedjük át a tojásokat egy nagy tál jegyes vízbe és hagyjuk, hogy pár perc alatt kihűljenek. Miután kivettük a tojásokat a jégfürdőből, azonnal hámozzuk meg.
3. A natúr főtt tojást dobd fel ízekkel, illatokkal, textúrákkal!
A főtt tojás egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk. A klasszikus kaszinótojást egy kis füstösség teheti izgalmassá, a tojássalátához remekül passzol a szardella, a tojáskrémet pedig a curryvel és naranccsal tehetjük igazán különlegesség.
4. Ne most kísérletezz!
Az ünnepi menübe érdemes olyan ételeket beemelnünk, amelyeket már rutinosan meg tudunk főzni, a kísérletezést hagyjuk inkább az egyszerű hétvégékre. A mindennapi ételek is különleges, húsvéti hangulatot áraszthatnak , ha a tálalásra, a dekorációra és a kiegészítő elemekre helyezzük a hangsúlyt. A klasszikus alapanyagokból pedig akár fine-dining változat is készíthető.
(Fotók: Getty Images)
húsvéti | recept | tipp | trükk | konyhai
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!