Négy húsvéti konyhai trükk, amit idén ki kell próbálnod

Idén húsvétkor könnyítsük meg a saját dolgunkat és készítsünk pillanatok alatt egy kis rafinériával izgalmas fogásokat!

1. Mikróban készítsd a burgonyapürét!

Egy séf, David Chang előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során. Kísérletezései pedig kiváló eredményre is vezetnek, hiszen egy olyan módszert dolgozott ki, amivel minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. A burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Ezt követően pedig már nincs más dolgunk, minthogy összetörjük és vajjal krémesre keverjük.

Kipróbáltuk és működik! Egyetlen trükkel zseniális lesz a burgonyapüré

David Chang séf örökre megváltoztathatja a szokásainkat.

2. Időzítővel főzd a tojást!

A tökéletes főtt tojás esetében a sárgája krémes és lágy, nem veszi körül zöld gyűrű. Ahhoz, hogy ezt az optimális állapotot elérjük, csupán friss tojásra, vízre és jégre van szükség. Helyezzük a tojásokat egy nagy lábasba, engedjük fel őket hideg vízzel, fedjük le, majd forraljuk fel. Amikor a víz forr, csökkentsük a hőt közepesre, majd figyeljük az órát. Hat-hét perc elteltével szedjük át a tojásokat egy nagy tál jegyes vízbe és hagyjuk, hogy pár perc alatt kihűljenek. Miután kivettük a tojásokat a jégfürdőből, azonnal hámozzuk meg.

Ezek a tojásfőzés aranyszabályai

A tökéltes főtt tojáshoz csupán jó időzítésre van szükség.

3. A natúr főtt tojást dobd fel ízekkel, illatokkal, textúrákkal!

A főtt tojás egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk. A klasszikus kaszinótojást egy kis füstösség teheti izgalmassá, a tojássalátához remekül passzol a szardella, a tojáskrémet pedig a curryvel és naranccsal tehetjük igazán különlegesség.

Három isteni előétel húsvétra, ha már unod a natúr főtt tojást

A főtt tojás egészen különlegessé is tehető, ha megfelelő fűszerekkel vagy további alapanyagokkal párosítjuk.

4. Ne most kísérletezz!

Az ünnepi menübe érdemes olyan ételeket beemelnünk, amelyeket már rutinosan meg tudunk főzni, a kísérletezést hagyjuk inkább az egyszerű hétvégékre. A mindennapi ételek is különleges, húsvéti hangulatot áraszthatnak , ha a tálalásra, a dekorációra és a kiegészítő elemekre helyezzük a hangsúlyt. A klasszikus alapanyagokból pedig akár fine-dining változat is készíthető.

Klasszikus húsvéti reggeli fine dining kivitelben

A húsvéti asztalról nem hiányozhat sem a sonka, sem a tojás.

(Fotók: Getty Images)

recept | húsvéti | konyhai | tipp | trükk

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés