A légiközlekedési szövetség összeírta, mit kell megtanulniuk a kormányoknak a járványból

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) felszólította a kormányokat, hogy vonják le a megfelelő tanulságokat a járványkezelés terén.

A szövetség azt szeretné, ha a jövőben a globális egészségügyi fenyegetések megoldásához nem kellene lezárni a határokat. Mint Conrad Clifford, az IATA főigazgató-helyettese elmondta, „létfontosságú, hogy helyreálljon a kormányzatok járványkezelését érintő közbizalom, mert a károk nagy részét nem elsősorban a vírustól, hanem a hirtelen és önkényes határkorlátozásoktól való félelem okozta“.

Az IATA szerint az országvezetőknek három kulcsfontosságú tanulságot kell levonniuk:

1. A felmérések szerint a határkorlátozások nem fékezik meg hatékonyan a világjárványt. Az angol Oxera és Edge Health nevű cég együttműködésével született vizsgálat szerint, ha egy új koronavírus-változat felfedezése nyomán azonnal utazási korlátozásokat vezetnek be, az

legfeljebb négy nappal késlelteti a járvány tetőzését.

2. A második tanulság az IATA szerint az, hogy a kormányoknak egyensúlyba kell hozniuk az egészségügyi intézkedéseket azok társadalmi és gazdasági hatásaival. A korlátozások értelmére még nincs bizonyíték, a csökkent légi összeköttetés káros következményei azonban egyértelműek.

3. Végül a harmadik tanulság szerintük az, hogy az utazók logikus szabályokat és világos kommunikációt igényelnek. A közbizalmat nagymértékben rombolja az önkényes szabályalkotás valamint a helytelen és gyakran egymásnak ellentmondó információk kommunikálása.

A korlátozások hatására megszületett a bosszúutazás műfaja, és az emberek hajlandóak többet is költeni a kikapcsolódásra, ugyanakkor az IATA szerint még évekig eltarthat, mire talpraáll a légiközlekedési iparág. A jelenlegi megnövekedett utazási kedvet nem minden reptér és légitársaság  tudja kezelni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Pixabay)

covid | járvány | határkorlátozás | utazási korlátozás | IATA

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom