Így alakulhat a luxusutazás jövője

Mivel a világ jelentős része lakat alatt van, a turizmus körül még mindig kérdőjelek keringenek. Senki sem tudja megjósolni, pontosan mikor lesz vége a világjárványnak, és milyen hatással lesz a Covid–19 az életünkre. Az biztosnak tűnik, hogy a rengeteg bizonytalansági tényező miatt az utazás adta totális szabadságnak vége. A luxusutak szakértőjeként ismert Sabi Phagura gondolataira támaszkodva megpróbáljuk körbejárni, milyen változásokra lehet számítani a közeljövőben.

Céltudatos pihenés

Régebben könnyen elcsábultunk néhány szépen filterezett Instagram-kép vagy vonzó hotelszoba fotója láttán. Ez most megváltozhat, és a fókuszba kerülhet a céltudatosság.

Az emberek többet akarnak majd kihozni egy-egy vakációból; megtanulnak új dolgokat, illetve több időt szánnak a hobbijukra, amikor ki akarnak szakadni a mindennapok mókuskerekéből. A nehéz időkben egymás segítése is fontos lesz, ezért a helyi kezdeményezések és közösségek támogatása felértékelődik.

Maradj otthon!

A belföldi tripek népszerűsége várhatóan tovább növekszik, különösen akkor, ha érvényben maradnak a különféle utazási korlátozások és karanténszabályok. Ugye hasonlót már átéltünk az elmúlt hónapokban, amikor egy rövid kiruccanás is felüdülésként hatott.

Nem kell tehát messzire menni vagy repülőre ülni ahhoz, hogy feltöltődjünk energiával, ugyanolyan élményeket adhat hétvégi kirándulás is a közelben.

Aktív pihenés

Valljuk be, egészségünk megőrzése még soha nem tűnt ilyen fontosnak, mint manapság.

Ebből következik, hogy sokan keresik majd azokat a kikapcsolódási lehetőségeket, melyek az egészségmegőrzésben is segítenek, legyen szó gyógyfürdőkről, vagy aktivitást igénylő programokról.

Azok a helyek lesznek kelendőek, melyek a fizikai és mentális újratöltésből egyaránt kiveszik a részüket.

Jobb a békesség

A közismert okok miatt igyekszünk kerülni a zsúfolt és zárt helyeket a mindennapokban, értelemszerűen egy kiruccanáskor is a csendet, a nyugalmat és végső soron az elszigeteltséget keressük már.

Szorosabb kapcsolatot fogunk kialakítani a természettel, ahol élvezzük a digitális detox előnyeit.

Higiénia mindenek felett

Mindannyiunk életének része lett a maszk és a kézfertőtlenítő, melyek nélkül még a boltba sem indulunk (indulhatunk?) már el. Természetesen a higiéniához és a tisztasághoz való ragaszkodás egy utazás során is alapvetés lesz.

A hajókon, repülőgépeken és a vonatokon mindent megtesznek a biztonságos körülmények megteremtésében a kihelyezett fertőtlenítőktől kezdve egészen az arcpajzsban dolgozó személyzetig, egyes csúcskategóriás szállodákban pedig már az érintésmentességre törekedve próbálják elérni, hogy a vendég semmilyen felülettel ne érintkezzen feleslegesen. Ez a – nem is annyira távoli – jövő.

Ez is érdekelhet:

Nehéz éve volt, de már a jövőt tervezi a világ egyik legnagyobb légitársasága

Thijs Komennel, az Air France-KLM regionális igazgatójával beszélgettünk.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

utazás | luxus | jövő | koronavírus | jóslás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom