Ezért ajánlott mindig emeleten lévő hotelszobát foglalni

Bár a szállodai pihenés javarészt kockázatmentes, van néhány óvintézkedés, amit már a bejelentkezéskor ajánlott megtenni. Egy biztonsági szakértő újabb exkluzív tippjei.

Brian Moore hasznos tanácsairól írtunk már korábban is.

Most azzal indít, hogy érdemes az érkezéskor „megismertetni magunkat a személyzettel.”

Egy szimpla mosolyra, integetésre vagy üdvözlésre gondolt, mert szerinte ez „potenciálisan elrettentheti a megfigyelő bűnözőket, mivel tudják, hogy a személyzet tisztában van a jelenlétünkkel.”

Bár csábító lehet a nyaralás alatt kiereszteni a gőzt, de próbáljunk meg nem lerészegedni. A bűnözők úgy fogják érzékelni, hogy sebezhetőbbek vagyunk, ezáltal nagyobb eséllyel vesznek célba.

Brian Moore a szállodafoglalással kapcsolatban is megosztott néhány óvintézkedést a biztonságunk érdekében. „Inkább a hotel fizikai elhelyezkedését értékeljük, mintsem a csillagos besorolását. Igyekezzünk megbízható forrásból (például egy utazási irodától) tájékozódni a közbiztonságról azon a környéken, ahol megszállnánk. Kérjünk olyan szobát, amely az első emelet felett van, mivel így csökken az esélye annak, hogy bemászik egy tolvaj. Érdemes lehet lift közelében lévő szobát választani, mivel a nagyobb forgalom nagyobb biztonságérzetet ad. Szintén jó választás a vészkijárat vagy a lépcsőház közelében lévő szoba.”

A földszinti szobák nagyobb veszélynek lehetnek kitéve, mivel ezekhez könnyebben hozzáférnek a tolvajok. A szálloda liftjét vagy lépcsőházát valószínűleg folyamatosan használják a vendégek vagy a személyzet, ami elriaszthatja a rosszakarókat.

Az egyedül utazó nők gyakran nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint a férfiak, és komolyabb aggodalomra adhat okot, ha szállodában szállnak meg. Brian Moore ötlete szerint a foglalást egy férj nevére utalva is megtehetik, mert a „papírokon így nem az szerepel, hogy egyedül érkezett nő vagy.”

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

hotel | tipp | biztonság | foglalás | emelet

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom