Tízből kilenc ember nem jól fogyasztja a hamburgert és csak kevesen ismerik ennek az okát

A tökéletes hamburgerben a szaftos hús találkozik a ropogós salátával, a krémes állagú olvasztott sajttal és a szósszal. Beleharapunk és azt érezzük, miénk a világ. A szakértők szerint azonban a legtöbben rosszul eszik a világ egyik legnépszerűbb ételét.

Úgy tűnik, tálalás után meg kell fordítani a hamburgert, és fejjel lefelé kell beleharapni, hiszen így minden egyes falat a lehető legízletesebb lesz. Az okot pedig a zsemlében érdemes keresni.

Simon Dukes, a Burger Lad alapítója szerint a hamburgerzsemle teteje általában vastagabb és masszívabb, mint az alja, így jobb lesz az étkezési élmény, ha az kerül a harapás aljára.

Ha jobban belegondolunk, a javaslat teljesen logikus.

A zsemle masszívabb teteje megakadályozza azt, hogy a buci átázzon és pépessé váljon, ráadásul pontosan a tömörsége miatt kisebb a valószínűsége annak, hogy két harapás között szétessen a kezünkben.

Mikor érdemes megfordítani a hamburgert? Az ínyencek szerint abban a pillanatban, ahogy megkapjuk, ajánlott azonnal megfordítani. Mások szerint elegendő csak akkor, ha a szánkhoz emeljük, hogy beleharapjunk. Ez természetesen függ a hamburger feltétjeitől is, minél több minden van benne és minél nagyobb, annál nehezebb megfordítani.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

evés | fogyasztás | szabály | tipp | praktika | hamburger

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Hirdetés