Így kell helyesen enni a spagettit az olaszok szerint

A kanál maradhat a konyhai fiókban.

Aligha kell bővebben ecsetelni a tészták népszerűségét, de úgy tűnik, hogy a helyes elfogyasztását illetően követtünk már el hibákat. A spagettit ugyanis teljesen fölösleges kanállal megforgatni.

@_franceess_00 Italian Pasta rules🇮🇹🍝 #pasta #italianfood #amalficoast #sorrento #capri #italiansummer #tips #traveltips #traveltiktok #visititaly #italy #fyp #viral ♬ Pedro - Jaxomy & Agatino Romero & Raffaella Carrà

Egy virálissá vált TikTok-videóban magyarázta el egy _franceess_00 nevű felhasználó, hogyan is eszik az olaszok a tésztát. Az autentikus "szabályzat" így szól:

  • Nincs szükség kanálra
  • Nem kell felvágni a spagettit, kés sem kell
  • A villával "kavarjuk össze" rendesen

A videó komoly vitát generált, az egyik kommentelő például rámutatott, hogy egyes régiókban igenis használnak kanalat, míg egy másik megkérdezte: „én vagyok az egyetlen, aki kanalat vesz igénybe a spagetti megpörgetéséhez?” Mások meglepődve tapasztalták, hogy nem szükségesek a kések sem, egyvalaki pedig rácsodálkozott: „emberek használnak kést a tésztához?”

A  legtöbb olasz társadalmilag nem tartja elfogadottnak a kanál használatát a spagettihez. Egyesek szerint ez helytelen etikett, plusz túl sok tésztát "szedhetünk fel" vele. Vannak azonban, akik úgy vélik, a kanál és a villa együttes bevetése egy kifinomult módszer, mert így nem fröccsen szét a szósz mindenfelé, plusz néhányan arra is használják, hogy egy kis sajtot szórjanak vele a tésztára.

Az olasz konyha messze nem pizzából és tésztából áll, bár tény, hogy ezeket is érdemes megkóstolni akkor, ha Rómába látogatunk. Ajánlott azonban megismerkedni az olasz főváros sajátos konyhájával is, ami a klasszikus ízeken alapul. Mutatjuk, mik azok a fogások, amelyek valóban kihagyhatatlannak számítanak.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

helyes | villa | spagetti | fogyasztás | kanál

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom