A kanál maradhat a konyhai fiókban.
Aligha kell bővebben ecsetelni a tészták népszerűségét, de úgy tűnik, hogy a helyes elfogyasztását illetően követtünk már el hibákat. A spagettit ugyanis teljesen fölösleges kanállal megforgatni.
@_franceess_00 Italian Pasta rules🇮🇹🍝 #pasta #italianfood #amalficoast #sorrento #capri #italiansummer #tips #traveltips #traveltiktok #visititaly #italy #fyp #viral ♬ Pedro - Jaxomy & Agatino Romero & Raffaella Carrà
Egy virálissá vált TikTok-videóban magyarázta el egy _franceess_00 nevű felhasználó, hogyan is eszik az olaszok a tésztát. Az autentikus "szabályzat" így szól:
- Nincs szükség kanálra
- Nem kell felvágni a spagettit, kés sem kell
- A villával "kavarjuk össze" rendesen
A videó komoly vitát generált, az egyik kommentelő például rámutatott, hogy egyes régiókban igenis használnak kanalat, míg egy másik megkérdezte: „én vagyok az egyetlen, aki kanalat vesz igénybe a spagetti megpörgetéséhez?” Mások meglepődve tapasztalták, hogy nem szükségesek a kések sem, egyvalaki pedig rácsodálkozott: „emberek használnak kést a tésztához?”
A legtöbb olasz társadalmilag nem tartja elfogadottnak a kanál használatát a spagettihez. Egyesek szerint ez helytelen etikett, plusz túl sok tésztát "szedhetünk fel" vele. Vannak azonban, akik úgy vélik, a kanál és a villa együttes bevetése egy kifinomult módszer, mert így nem fröccsen szét a szósz mindenfelé, plusz néhányan arra is használják, hogy egy kis sajtot szórjanak vele a tésztára.
Az olasz konyha messze nem pizzából és tésztából áll, bár tény, hogy ezeket is érdemes megkóstolni akkor, ha Rómába látogatunk. Ajánlott azonban megismerkedni az olasz főváros sajátos konyhájával is, ami a klasszikus ízeken alapul. Mutatjuk, mik azok a fogások, amelyek valóban kihagyhatatlannak számítanak.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
villa | spagetti | fogyasztás | helyes | olaszok
Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!