Így készülnek az ősz legjobb street foodjai a konyhában

A sült gesztenye, a fahéjas mandula és a kürtőskalács kerül a figyelem középpontjába.

Az ősz egyik legnépszerűbb street foodja a sült gesztenye és a fahéjas mandula, amelyet a legnépszerűbb kirándulóhelyeken elvitelre most is megvásárolhatunk.

A forró kürtőskalács is kifejezetten jól tud esni ebben az időszakban, ráadásul különböző ízesítéssel is változatossá tehetjük.

Az ételeket azonban otthoni körülmények között is el tudjuk készíteni egy kis odafigyeléssel és kreativitással. Lássuk sorjában, hogyan készülnek!

Sült gesztenye

A megvásárolt gesztenyét áztassuk be egy éjszakára. Másnap a gesztenyék tetejére éles késsel, óvatos, de határozott mozdulattal vájjunk X formát!

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a bevágások fölfelé álljanak. Előmelegített, 220 fokos sütőben tizenöt perc alatt fólia alatt megsütjük, majd további hét-nyolc perc alatt megpirítjuk. A gesztenye akkor lesz tökéletes, ha a bemetszéseknél a héja felpöndörödik.

Fahéjas mandula

A mandulát pirítsuk meg egy tapadásmentes serpenyőben! Készítsünk ízesített cukorszirupot 1,5 deciliter víz, egy bögre cukor, egy csomag vaníliás cukor és egy teáskanálnyi fahéj segítségével!

Amikor a szirupunkat felfőztük és sűrű állagú lett, keverjük hozzá a mandulákat! Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, és fogyasztás előtt egy napig száradni hagyjuk.

Kürtőskalács

A hagyományos kürtőskalács parázson készül a szabadban, egy kis kreativitással azonban a sütőben is el tudjuk készíteni mindenféle speciális eszköz nélkül. A megoldás az üres sörösdobozokban és az alufóliában rejlik. A dobozokat alapos tisztítást követően alufóliával érdemes bevonni és a tetszőleges recept alapján elkészített tésztát erre kell egyenletesen feltekerni.

A sörösdobozokat érdemes tepsibe sorakoztatni a sütés idejére, majd az elkészült kürtőskalácsot még forrón szükséges belehempergetni akár a cukros kakaóba, akár a vaníliás cukorba. Csak akkor húzzuk le a sörösdobozról az elkészült édességet, ha langyosra hűlt!

Ez is érdekelhet:

Ezekért az édességekért rajong Olaszország és a világ

Természetesen a franciákat aligha lehetne leigázni desszertekkel és süteményekkel, de azért az olaszoknak sikerül megszorongatni őket. Ezek a sütik a legkedvesebb itáliai édességek.

(Fotók: bake-eat-repeat, Getty Images, Unsplash)

recept | madula | gesztenye | street food | fahéj

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom