Close
Így menthetik meg a kocsmákat Angliában

Így menthetik meg a kocsmákat Angliában

A kényszerhelyzet segítheti a kreativitást, remek példa erre ez az angliai kezdeményezés.

Ahogy a legtöbb országban, Angliában is a túlélésért küzd a vendéglátóhelyek jelentősebb része. Kapacitást csökkentenek, árat emelnek (vagy épp leviszik azokat), különféle akciókat találnak ki, vagyis kénytelenek alkalmazkodni a megváltozott világhoz.

Az egyik legújabb ötlet leginkább azok számára nyújthat áthidaló megoldást, akik megcsömörlöttek a home office-tól, és szívesen élnének valamilyen szintű szociális életet munka közben.

Több mint egy tucat klasszikus brit pub afféle közösségi irodává alakul át, ahová a vendég beülhet dolgozni; ennek megfelelően bivalyerős internetkapcsolatot, saját munkaállomást és természetesen étel-, valamint italutánpótlást kap.

“Reméljük, hogy a kezdeményezés lehetővé teszi, hogy az emberek érezzék kicsit a nyüzsgést, és ne őrüljenek meg otthon, ahol ugyanazt a négy falat bámulják” – mondta Jenny Hutchinson, az északnyugati Warrington városában található The Culcheth Arms menedzsere. Náluk tizenkét fontba (nagyjából 4700 forintba) kerül egy asztal egy napra, ezért az összegért az internet-hozzáférés mellett korlátlan kávé- vagy teafogyasztás és persze étel jár.

Hutchinson szerint, annak ellenére, hogy az emberek a Covid–19 előtti időkben is dolgozhattak náluk, ez a lehetőség most sokkal fontosabb. Igazi win-win szituációnak tartja, hiszen az otthonról dolgozóknak alternatívát jelent a kimozdulásra, miközben segít a nehéz helyzetben lévő vendéglátóiparon.

A The Culcheth Armst egészségügyi szempontból biztonságossá tették. A menedzser szerint a 22 óra utáni zárvatartás nagyban befolyásolta a forgalmukat, és amennyiben még sokáig érvényben marad, drasztikus hatással lehet az egész ágazatra.

A kezdeményezés két héttel azután indult, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök országszerte elrendelte a bárok, kocsmák és éttermek este tíz órakor történő bezárását. Szakértők szerint jelen helyzetben valamennyi, nyitvatartással eltöltött óra döntő fontosságú lehet a bárok és a pubok túlélése szempontjából, a 22 órai zárásra vonatkozó rendelet pedig hatalmas csapást mérhet a vendéglátósokra.

“A kocsmák a közösségeink szívét jelentik. Nagy-Britanniában a sörfőzés az örökségünk fontos része. Esetleges elvesztése hatalmas veszteség lenne a kultúránk és a nemzeti identitásunk szempontjából. Ennek nem szabad megtörténnie” – mondta az üggyel kapcsolatban a British Inser and Pubs Association szóvivője.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay)

pub | home office | közösségi | kezdeményezés | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Sosem találnád ki, mivel rukkol elő a világ leghíresebb rappere

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom