Close
Így menthetik meg a kocsmákat Angliában

Így menthetik meg a kocsmákat Angliában

A kényszerhelyzet segítheti a kreativitást, remek példa erre ez az angliai kezdeményezés.

Ahogy a legtöbb országban, Angliában is a túlélésért küzd a vendéglátóhelyek jelentősebb része. Kapacitást csökkentenek, árat emelnek (vagy épp leviszik azokat), különféle akciókat találnak ki, vagyis kénytelenek alkalmazkodni a megváltozott világhoz.

Az egyik legújabb ötlet leginkább azok számára nyújthat áthidaló megoldást, akik megcsömörlöttek a home office-tól, és szívesen élnének valamilyen szintű szociális életet munka közben.

Több mint egy tucat klasszikus brit pub afféle közösségi irodává alakul át, ahová a vendég beülhet dolgozni; ennek megfelelően bivalyerős internetkapcsolatot, saját munkaállomást és természetesen étel-, valamint italutánpótlást kap.

“Reméljük, hogy a kezdeményezés lehetővé teszi, hogy az emberek érezzék kicsit a nyüzsgést, és ne őrüljenek meg otthon, ahol ugyanazt a négy falat bámulják” – mondta Jenny Hutchinson, az északnyugati Warrington városában található The Culcheth Arms menedzsere. Náluk tizenkét fontba (nagyjából 4700 forintba) kerül egy asztal egy napra, ezért az összegért az internet-hozzáférés mellett korlátlan kávé- vagy teafogyasztás és persze étel jár.

Hutchinson szerint, annak ellenére, hogy az emberek a Covid–19 előtti időkben is dolgozhattak náluk, ez a lehetőség most sokkal fontosabb. Igazi win-win szituációnak tartja, hiszen az otthonról dolgozóknak alternatívát jelent a kimozdulásra, miközben segít a nehéz helyzetben lévő vendéglátóiparon.

A The Culcheth Armst egészségügyi szempontból biztonságossá tették. A menedzser szerint a 22 óra utáni zárvatartás nagyban befolyásolta a forgalmukat, és amennyiben még sokáig érvényben marad, drasztikus hatással lehet az egész ágazatra.

A kezdeményezés két héttel azután indult, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök országszerte elrendelte a bárok, kocsmák és éttermek este tíz órakor történő bezárását. Szakértők szerint jelen helyzetben valamennyi, nyitvatartással eltöltött óra döntő fontosságú lehet a bárok és a pubok túlélése szempontjából, a 22 órai zárásra vonatkozó rendelet pedig hatalmas csapást mérhet a vendéglátósokra.

“A kocsmák a közösségeink szívét jelentik. Nagy-Britanniában a sörfőzés az örökségünk fontos része. Esetleges elvesztése hatalmas veszteség lenne a kultúránk és a nemzeti identitásunk szempontjából. Ennek nem szabad megtörténnie” – mondta az üggyel kapcsolatban a British Inser and Pubs Association szóvivője.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom