Így menthetik meg a kocsmákat Angliában

A kényszerhelyzet segítheti a kreativitást, remek példa erre ez az angliai kezdeményezés.

Ahogy a legtöbb országban, Angliában is a túlélésért küzd a vendéglátóhelyek jelentősebb része. Kapacitást csökkentenek, árat emelnek (vagy épp leviszik azokat), különféle akciókat találnak ki, vagyis kénytelenek alkalmazkodni a megváltozott világhoz.

Az egyik legújabb ötlet leginkább azok számára nyújthat áthidaló megoldást, akik megcsömörlöttek a home office-tól, és szívesen élnének valamilyen szintű szociális életet munka közben.

Több mint egy tucat klasszikus brit pub afféle közösségi irodává alakul át, ahová a vendég beülhet dolgozni; ennek megfelelően bivalyerős internetkapcsolatot, saját munkaállomást és természetesen étel-, valamint italutánpótlást kap.

"Reméljük, hogy a kezdeményezés lehetővé teszi, hogy az emberek érezzék kicsit a nyüzsgést, és ne őrüljenek meg otthon, ahol ugyanazt a négy falat bámulják" – mondta Jenny Hutchinson, az északnyugati Warrington városában található The Culcheth Arms menedzsere. Náluk tizenkét fontba (nagyjából 4700 forintba) kerül egy asztal egy napra, ezért az összegért az internet-hozzáférés mellett korlátlan kávé- vagy teafogyasztás és persze étel jár.

Hutchinson szerint, annak ellenére, hogy az emberek a Covid–19 előtti időkben is dolgozhattak náluk, ez a lehetőség most sokkal fontosabb. Igazi win-win szituációnak tartja, hiszen az otthonról dolgozóknak alternatívát jelent a kimozdulásra, miközben segít a nehéz helyzetben lévő vendéglátóiparon.

A The Culcheth Armst egészségügyi szempontból biztonságossá tették. A menedzser szerint a 22 óra utáni zárvatartás nagyban befolyásolta a forgalmukat, és amennyiben még sokáig érvényben marad, drasztikus hatással lehet az egész ágazatra.

A kezdeményezés két héttel azután indult, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök országszerte elrendelte a bárok, kocsmák és éttermek este tíz órakor történő bezárását. Szakértők szerint jelen helyzetben valamennyi, nyitvatartással eltöltött óra döntő fontosságú lehet a bárok és a pubok túlélése szempontjából, a 22 órai zárásra vonatkozó rendelet pedig hatalmas csapást mérhet a vendéglátósokra.

"A kocsmák a közösségeink szívét jelentik. Nagy-Britanniában a sörfőzés az örökségünk fontos része. Esetleges elvesztése hatalmas veszteség lenne a kultúránk és a nemzeti identitásunk szempontjából. Ennek nem szabad megtörténnie" – mondta az üggyel kapcsolatban a British Inser and Pubs Association szóvivője.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay)

kezdeményezés | kocsma | Anglia | home office | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom