Tényleg ezeket az illemszabályokat kell betartani a repülőn?

Ben Keenan utazási influencer kétperces TikTok-videóban osztotta meg repülési etikettjét, amelynek keretében magától értetődő és talán kevésbé evidens tanácsokat sorol fel.

Azzal kezdi, hogy köszönjünk az utaskísérőknek, amikor beszállunk, először is, mert amíg a gép áll, addig ők gyakorlatilag ingyen dolgoznak, így minimum megérdemelnek egy kis udvariasságot, másodszor ilyenkor mérik fel, hogy ki az, aki tud majd segíteni egy esetleges vészhelyzet esetén, és aki udvariatlan, az nem lesz rajta a listán.

Ne vegyük le a cipőnket, és ne cseréljünk pelenkát a helyünkön, utóbbi célra általában rendelkezésre áll a mosdóban található asztal. Figyeljünk rá, hogy ne lógjon ki a kezünk-lábunk, könyökünk vagy a térdünk a folyosóra, amikor az utaskísérő érkezik a zsúrkocsival. Aki szeretne aludni a repülőn, az inkább ne válasszon folyosó melletti ülést, mert lehet, hogy többször is fel kell állna, hogy kiengedje a mosdóba az utastársait.

Mielőtt hátradöntenénk az ülést, győződjünk meg róla, hogy a mögöttünk ülő nem használja épp a rajta található asztalt vagy nem dőlt-e épp neki az ülésnek.

Mint az influenszer elmondja, vele már többször is előfordult, hogy fejbevágta egy erőteljes mozdulattal hátradöntött ülés.

A legrosszabb utastípusok között említi azokat, akik halas ételt visznek fel a repülőre, és mindenkit figyelmeztet arra, hogy ne akarjon abba a csoportba tartozni, amely erős szagú ételek fogyasztásával teszi próbára utastársait.

Megemlíti még, hogy a gyerekeknek is szükséges a fülhallgató, a taps a leszálláskor viszont nem feltétlenül, valamint, hogy ne álljunk fel rögtön, amikor földet ért a gép, csak akkor, amikor meg is állt.

A videóra számos komment érkezett, és többen is voltak, akik nem értettek egyet a tanácsokkal. A legtöbben a cipőlevételt kifogásolták, volt, aki arra hivatkozott, hogy egyes légitársaságok még külön zacskót is adnak a lábbelinek, más meg egyszerűen közölte, hogy úgy dönti hátra a székét, ahogy akarja, miután fizetett a helyért.

Az ehhez hasonló hozzáállással persze az emberből könnyen válhat a legidegesítőbb utas, de szerencsére van megoldás arra az esetre, ha téged hoz össze a sors nem annyira figyelmes turistákkal.

(Forrás: Thrillist, DailyMail, képek: Getty Images)

repülés | tanácsok | influenszer | etikett | illemszabályok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom