Ilyen lehet egy szoborból dolgozni

Egy újabb izgalmas alternatíva home office-ra. 

A világjárvány által megváltoztatott mindennapjainkban egyre-másra jelennek meg az otthoni feladatvégzésre kitalált kreatív munkaállomások. A japán Koto Design Studio egy műalkotásnak is beillő apró kabint álmodott meg erre a célra, melyet egyébként a táblázatszerkesztés és az emailezgetés mellett játékra, alvásra és lelassulásra is lehet használni.

Csak a legszükségesebb felszereléseket tartalmazza.

A természetes anyagokból készült kabin többoldalú geometriai struktúrája miatt látványát tekintve szobrokat idéz, elszenesedett fa külseje klasszikus, semleges megjelenést biztosít, belül pedig átjárja az otthon melegének kellemes érzése. Két ablakon át engedi be a természetes fényt, furcsa alakjának köszönhetően különböző szögekből.

A kabin ihletői között megtaláljuk a wabi-sabit, ami tulajdonképpen annyit tesz: szépség a tökéletlenségben. A gyökereit a zen buddhismusban kell keresnünk, de ma már egyet jelent a japánok ősi, szépségről alkotott szemléletével. "Semmi sem örök, semmi sem befejezett és semmi sem tökéletes" – így szól a wabi-sabi alaptézise.

A szokatlan formájú, karbonsemleges miniházikó az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és jó néhány európai országban érhető el (elvileg tizenkét hét alatt legyártják kulcsrakészre), a megrendelő kívánsága szerint személyre szabható. Ára 33 700 dollárról indul.

Ez is érdekelhet:

A wabi-sabi teszi tökéletessé ezt a maja romok közt megbúvó, mexikói Airbnb-t

Ősi történetek elevenednek meg ebben a több száz éves alapokra épített villában, ráadásul a környék is hívogat, hogy felfedezzük.

(Forrás: Business Insider, fotók: Business Insider, Edvinas Bruzas)

wabi-sabi | kabin | japán | home office | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom