Close
Ilyen lehet egy szoborból dolgozni

Ilyen lehet egy szoborból dolgozni

Egy újabb izgalmas alternatíva home office-ra. 

A világjárvány által megváltoztatott mindennapjainkban egyre-másra jelennek meg az otthoni feladatvégzésre kitalált kreatív munkaállomások. A japán Koto Design Studio egy műalkotásnak is beillő apró kabint álmodott meg erre a célra, melyet egyébként a táblázatszerkesztés és az emailezgetés mellett játékra, alvásra és lelassulásra is lehet használni.

Csak a legszükségesebb felszereléseket tartalmazza.

A természetes anyagokból készült kabin többoldalú geometriai struktúrája miatt látványát tekintve szobrokat idéz, elszenesedett fa külseje klasszikus, semleges megjelenést biztosít, belül pedig átjárja az otthon melegének kellemes érzése. Két ablakon át engedi be a természetes fényt, furcsa alakjának köszönhetően különböző szögekből.

A kabin ihletői között megtaláljuk a wabi-sabit, ami tulajdonképpen annyit tesz: szépség a tökéletlenségben. A gyökereit a zen buddhismusban kell keresnünk, de ma már egyet jelent a japánok ősi, szépségről alkotott szemléletével. “Semmi sem örök, semmi sem befejezett és semmi sem tökéletes” – így szól a wabi-sabi alaptézise.

A szokatlan formájú, karbonsemleges miniházikó az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és jó néhány európai országban érhető el (elvileg tizenkét hét alatt legyártják kulcsrakészre), a megrendelő kívánsága szerint személyre szabható. Ára 33 700 dollárról indul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Business Insider, Edvinas Bruzas)

minimalista | home office | kabin | wabi-sabi | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram