Close
Ebben a meseszép kis országban alig találkozni turistával

Ebben a meseszép kis országban alig találkozni turistával

Némi túlzással persze.

Sajnos számos úti cél túlzsúfoltsággal küzdött idén nyáron. Európa legszebb falujában „izzadt szardíniának” érezték magukat az emberek, jó pár helyen hatalmas tömeggel szembesültek. Többen drasztikus intézkedéseket hoztak a turisták számának csökkentése érdekében, Hallstattban például tüntettek a turisták ellen, Velencében pedig új adót vetettek ki.

Bár a tömeg elkerülhetetlen a kontinens legnépszerűbb látnivalóinál, mégis találni olyat, ahol szinte magányosan lehet turistáskodni. Liechtenstein ilyen.

A járvány előtti csúcsévben például mindössze 99 ezer turistát fogadott.

Az apró Liechtenstein Svájc és Ausztria közé ékelődik, a Rajna fölé meredeken emelkedő hegyvonulatok között található. A világ egyik legkisebb és leggazdagabb országa valódi tündérmese – egy kastélyokkal megrajzolt hegyvidéki fejedelemség, mélyen az Alpokba ágyazva. Európa negyedik legkisebb országának történelméről a Nemzeti Múzeumban lehet a legtöbbet megtudni.

Érdekesség, hogy Liechtensteinnek nincs önálló repülőtere, saját síközpontja viszont van. Malbun a legtisztább helyek egyike a világon, ahol majdnem minden olyan, mint egy filmben. A liechtensteini hercegség a téli sportok paradicsomaként ismert, de a túrázók is találnak bőven útvonalakat a bájos falvak között, míg a városban csatangolni szeretőknek a főváros ajánlott.

Vaduz világ egyik legbékésebb fővárosa. Nincsenek modern felhőkarcolói vagy autókkal zsúfolt utcái, sokkal inkább régi házaival és a távolban megbúvó fenséges hegyeivel nyűgözi le az újonnan érkezőt.

Könnyen elérhetőek Liechtenstein főbb látnivalói, úgymint a  történelmi Rathaus városháza, a parlament a Rajna partján, a Szent Florin templom és a vaduzi kastély.

A borkedvelőknek érdemes ellátogatniuk a liechtensteini herceg borászatába, ahol a szőlőültetvényeken lehet nagy sétákat tenni és persze borkóstolókat is tartanak. Marie hercegnő konkrétan képzett sommelier, és a pincészetben tett túra során megízlelhetők kedvenc borai is.

Mivel Liechtensteinnek nincs repülőtere, a svájci Zürichből a legegyszerűbb eljutni az apró országba. Alig több mint egy óra autóút a két ország között. de Bázelből is egyszerű az eljutás.

Tavaly hatalmas siker övezte a Four Seasons által szervezett autós élménytúrát, ami Toszkánán vezetetett keresztül. A híres szállodai csoport most úgy döntött, két hasonló útvonallal örvendezteti meg a luxusutazókat és a sportautók szerelmeseit.

(Forrás: Express, Livingnomads, fotók: Getty Images)

tömeg | nincs | liechtenstein | apró | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram