Close
Nyaralónak mondják, de mi kivennénk egy egész életre

Nyaralónak mondják, de mi kivennénk egy egész életre

Ez a Szantorinin található nyári rezidencia a klasszikussá nemesedett, hófehérre meszelt tipikus görög házak kortárs változata lett.

A Kapsimalis Architects által tervezett Summer Villa az Andronis Arcadia szálloda részeként tündököl a hófehér kubista vonulat szintéziseként.

A hatszáz négyzetméteres épület a sziget észak-nyugati részén, Oia városában található, természetesen első osztályú kilátással az Égei-tengerre.

Az egymás mellé pakolt kockáknak tűnő villa tökéletesen passzol a szálloda egészének harmóniájához, miközben a helyi építészeti jegyeket is magán viseli, de modern köntösbe csomagolva nyújtja át a vendégnek.

Odabent hatalmas és szellős belső terek jellemzik, könnyed átjárással egyik helyiségből a másikba. Az elképesztően elegáns medence köré kényelmes napozóágyakat és kanapét tettek, valamint olajfákat ültettek, hogy a környező tájképpel is meglegyen a folytonosság.

Három szintre osztották a villát, melynek a legfelső részén a vendéglakosztályt találjuk. A közösségi teret, avagy a nappalit meglehetősen visszafogott és minimalista dizájnnal festették meg, kevés bútorral és kiegészítővel, viszont annál több világossággal és homokszínnel.

Az ebédlő központja egy hosszú asztal, amely fölött egy modern beütésű lámpa lóg, míg a fürdőszobában a természetes anyagok (nagyrészt kő) használata szúr szemet.

A rezidencia központi részén három hálószoba várja a Szantorini hullámainak cirógató hangjára álomba szenderülőket, az alagsorban pedig edzőterem, spa és további két hálószoba kapott helyet. Pazar helynek tűnik egész nyárra, de talán egy egész életre is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

hagyományos | medence | Summer Villa | rezidencia | szálloda

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram