Close
Nyaralónak mondják, de mi kivennénk egy egész életre

Nyaralónak mondják, de mi kivennénk egy egész életre

Ez a Szantorinin található nyári rezidencia a klasszikussá nemesedett, hófehérre meszelt tipikus görög házak kortárs változata lett.

A Kapsimalis Architects által tervezett Summer Villa az Andronis Arcadia szálloda részeként tündököl a hófehér kubista vonulat szintéziseként.

A hatszáz négyzetméteres épület a sziget észak-nyugati részén, Oia városában található, természetesen első osztályú kilátással az Égei-tengerre.

Az egymás mellé pakolt kockáknak tűnő villa tökéletesen passzol a szálloda egészének harmóniájához, miközben a helyi építészeti jegyeket is magán viseli, de modern köntösbe csomagolva nyújtja át a vendégnek.

Odabent hatalmas és szellős belső terek jellemzik, könnyed átjárással egyik helyiségből a másikba. Az elképesztően elegáns medence köré kényelmes napozóágyakat és kanapét tettek, valamint olajfákat ültettek, hogy a környező tájképpel is meglegyen a folytonosság.

Három szintre osztották a villát, melynek a legfelső részén a vendéglakosztályt találjuk. A közösségi teret, avagy a nappalit meglehetősen visszafogott és minimalista dizájnnal festették meg, kevés bútorral és kiegészítővel, viszont annál több világossággal és homokszínnel.

Az ebédlő központja egy hosszú asztal, amely fölött egy modern beütésű lámpa lóg, míg a fürdőszobában a természetes anyagok (nagyrészt kő) használata szúr szemet.

A rezidencia központi részén három hálószoba várja a Szantorini hullámainak cirógató hangjára álomba szenderülőket, az alagsorban pedig edzőterem, spa és további két hálószoba kapott helyet. Pazar helynek tűnik egész nyárra, de talán egy egész életre is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom