Close
Íme a vándorló hotel, amely soha nem tér vissza arra a helyre, ahol egyszer már járt

Íme a vándorló hotel, amely soha nem tér vissza arra a helyre, ahol egyszer már járt

A 700 000 Heures a világ első „vándorló szállodája”, amely félévente egyszer mindig új helyen nyit meg, hogy aztán örökre eltűnjön.

A 2018-ban útnak indított koncepció, vagy inkább exkluzív klub egyedi élményeket ajánl. Korábban Olaszországban, Kambodzsában és Brazílában állomásozott, idén december huszadikától csupán hat hétre Párizsban ver majd sátrat.

De miről is van szó, miért különleges a 700 000 Heures?

Egy hotelt általában a lokációjáról és a szobáinak számáról határozunk meg, esetében ez gyakorlatilag lehetetlen, mert teljesen más oldalról közelíti meg a vendéglátást:

a vendéggel együtt utazik.

Thierry Teyssier, a 700 000 Heures alapítója még Marokkóban szervezett különféle expedíciókat, akkor fogalmazódott meg benne az ötlet egy ilyen jellegű, személyre szabott szolgáltatásról. „A luxus nem a hatalmas medencékről, meg az elnöki lakosztályokról szól, hanem azokról a megismételhetetlen élményekről, melyeket azokkal élsz meg, akiket szeretsz. Szeretném ugyanazokat a vendégeket fogadni a világ minden tájáról, és szoros kapcsolatot kialakítani velük” – mondja Teyssier, majd hozzáteszi: jelenleg közel százötven tagjuk van, de kétszázötvenben maximalizálná a létszámot annak érdekében, hogy mindenkit tökéletesen megismerhessen. Ez utóbbi egyébként eddig elég jól halad, mert az évek alatt számos barátságot kötött már, jó néhány klubtag a következő helyszínek kiválasztásában és a programok szervezésében is segíti.

Ahhoz, hogy valaki tag lehessen, kétezer eurós belépési díjat kell fizetnie, aztán évente további ötszázat – a pénz a következő hely tartózkodási költségeit fedezi. Teyssier nem szereti, ha pop-up hotelnek hívják a 700 000 Heures-t, bár ez a jelző áll hozzá a legközelebb. Nincs szabályozva, meddig maradnak egy-egy helyen, sőt, nincsenek szabályok sem, csak élmény és emlékek.

Az olaszországi Salentóban például egy tenger melletti barlangban reggeliztek, aztán eltöltöttek egy napot egy tengeri sünöket begyűjtő helyi horgásszal. Másnap Fiat 500-asba pattanva járták be a környék bájos, apró falvait, majd borkóstolón vettek részt. Kambodzsában ősrégi templomokat fedeztek fel régészek vezetésével, a brazíliai Lençoisban külön engedéllyel egy lagúna mellett töltötték az éjszakát. Mivel a szervezőknél mindig van pár darab afféle luxus utazóláda, az ebédet vagy a vacsorát akár a semmi közepén is szervirozhatják.

A 700 000 Heures célközönsége a hátizsákos utazók új generációjának tagjai, akik nem prémium szállodákban töltik el napjaik felét, hanem inkább élményeket, emlékezetes pillanatokat keresnek, miközben a kényelemről sem kívánnak lemondani.

Teyssier-vel egy kisebb csapat dolgozik, és szorosan együttműködnek az éppen aktuális célpont helyi közösségével. Mivel nem minden esetben tudja, pontosan milyen eszközök állnak rendelkezésére a következő megállónál, ezért az említett luxus utazóládában valamennyi szükséges dolgot magával visz, legyen az kényelmes kanapé, asztal, konyha, ágy, zuhanyzó, minibár – mindezeket azért, hogy megadhassa vendégeinek a glampinghez hasonló élményt.

2020. április 5. és november 1. között Japánban állomásoznak majd. Kojaszan városában egy történelmi jelentőségű templomban, valamint egy halászfaluban lesz a központjuk, ahol tradicionális helyi édességet készítenek, titkos bárokat keresnek fel, elmélyülnek a japán kertek művészetében, kalligráfiai tanulmányokat folytatnak, és még különféle tüzes tematikájú rendezvényre is ellátogatnak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Globetrender.com)

vándorló | luxus | glamping | 700 000 Heures | prémium

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram