Close
Eltöltenél öt évet a földi paradicsomban? Pontosan ezt szeretné elérni az imádott úti cél

Eltöltenél öt évet a földi paradicsomban? Pontosan ezt szeretné elérni az imádott úti cél

Indonézia új, öt évre szóló digitálisnomád-vízumot vezet be, hogy hosszabb ideig maradó, és így többet is költő utazókat csábítson a szigeteire.

Az ország ezzel együtt igyekszik népszerűsíteni az ökoturisztikai lehetőségeit, valamint a különböző spirituális és wellnessprogramjait, vagyis minden olyasmit, ami miatt annyira vonzóvá vált a kiköltözők szemében  az utóbbi évtizedben.

A legvágyottabb üdülőhely az országon belül talán Bali, ahol olyan tengerparti városok várják a strandolókat és bulizókat, mint Canggu vagy Kuta, de az elcsendesedésre vágyóknak sem kell csalódniuk, ők például Ubud dzsungelfalujában merülhetnek el a természet szépségeiben.

„Régebben a jelszavunk, a három s-betű azt jelentette: sun, sea, sand (vagyis nap, tenger és homok). Most azonban eltoljuk a hangsúlyt, és a nyugalomra, a spiritualitásra és a fenntarthatóságra helyezzük a fókuszt (serenity, spirituality, sustainability)“ – mondta Sandiaga Uno, Indonézia turisztikai minisztere.

A vízummal legfeljebb öt évig maradhatunk Indonéziában anélkül, hogy adót kellene fizetnünk,

már persze, ha nem indonéz cégnek dolgozunk. Az országba jelenleg csak teljes oltással lehet beutazni.

Akit mégsem nyert meg Indonézia ajánlata, de szívesen élne egy ideig más országban, annak érdemes körülnéznie az európai lehetőségek között: ez a hársfákkal övezett kolostor és ez a napfényes ország is tárt karokkal várja a nomádokat.

(Forrás: Matador Network, képek: Unsplash)

digitálisnomád-vízum | indonézia | digitális nomád | bali

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom