Close
Ez a hársfákkal övezett kolostor az elmélyülést kereső digitális nomádok szentélye

Ez a hársfákkal övezett kolostor az elmélyülést kereső digitális nomádok szentélye

A balti országban idilli körülményekkel várják a távmunkásokat.

Litvánia legnagyobb kolostoregyüttese a Pažaislis kolostorkomplexum, amely a Kaunasi víztározóba nyúló félsziget zöldellő parkjában található. A Szent Kázmér nővérek birtokában álló épületben egy négycsillagos szálloda is működik, a Monte Pacis, amely elmélyülésre alkalmas közeggel és történelmi esztétikával csábítja a digitális nomádokat.

A Pacas család által építtetett kolostor a barokk építészet leghíresebb példája az országban. A belső tereket olasz művészek pasztellszínű freskói díszítik, a szobákban baldachinos ágyak és fagerendás mennyezet idézik a tizenhetedik századi ízlést.

A távmunkások a virágzó hársfákkal körülvett festői olvasóterem előnyeit is élvezhetik,

munka után pedig megmártózhatnak a víztározóban, mielőtt megkóstolják az étterem barokk menüjét valamelyik európai kolostorban készült borral kísérve.

Ha kacérkodsz a digitális nomád életmóddal, néhány dologgal nem árt tisztában lenned, ez a hely viszont biztosan neked való, ha rendszeresen küzdesz a határidőkkel.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Monte Pacis/Facebook)

távmunka | litvánia | kolostor | digitális nomád | kaunas

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom