Close
Ez a hársfákkal övezett kolostor az elmélyülést kereső digitális nomádok szentélye

Ez a hársfákkal övezett kolostor az elmélyülést kereső digitális nomádok szentélye

A balti országban idilli körülményekkel várják a távmunkásokat.

Litvánia legnagyobb kolostoregyüttese a Pažaislis kolostorkomplexum, amely a Kaunasi víztározóba nyúló félsziget zöldellő parkjában található. A Szent Kázmér nővérek birtokában álló épületben egy négycsillagos szálloda is működik, a Monte Pacis, amely elmélyülésre alkalmas közeggel és történelmi esztétikával csábítja a digitális nomádokat.

A Pacas család által építtetett kolostor a barokk építészet leghíresebb példája az országban. A belső tereket olasz művészek pasztellszínű freskói díszítik, a szobákban baldachinos ágyak és fagerendás mennyezet idézik a tizenhetedik századi ízlést.

A távmunkások a virágzó hársfákkal körülvett festői olvasóterem előnyeit is élvezhetik,

munka után pedig megmártózhatnak a víztározóban, mielőtt megkóstolják az étterem barokk menüjét valamelyik európai kolostorban készült borral kísérve.

Ha kacérkodsz a digitális nomád életmóddal, néhány dologgal nem árt tisztában lenned, ez a hely viszont biztosan neked való, ha rendszeresen küzdesz a határidőkkel.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Monte Pacis/Facebook)

litvánia | kaunas | digitális nomád | távmunka | kolostor

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram