Close
Ez a kávézó addig nem engedi el a vendégeit, amíg be nem fejezik határidős munkáikat

Ez a kávézó addig nem engedi el a vendégeit, amíg be nem fejezik határidős munkáikat

Az elmúlt két évben egyre többen kóstoltak bele a távmunkába, ennek előnyei mellett azonban megtapasztalhatták az árnyoldalát is. Ilyen például a munkaidő és a magánélet keveredése, valamint azok a folyamatosan jelen lévő zavaró tényezők, amelyek megnehezítik a határidők betartását. Egy tokiói kávézó meglepő megoldást kínál a problémára: addig nem engedik el a vendégeiket, amíg azok le nem adták munkájukat.

A Manuscript Writing Cafe egy apró, csupán tíz férőhelyes kávézó, ahol korlátlan mennyiségű kávét és teát fogyaszthatnak a vendégek. Minden munkaállomáson wifihozzáférést és töltőportokat biztosítanak. Azonban több ez, mint egy átlagos kávézó, ahol dolgozhatunk, a személyzet ugyanis a vendégek mögött állhat és

mindaddig szemmel tarthatja őket, amíg azok be nem fejezik határidős munkáikat.

A kávézóban a vendégek megérkezésük után azonnal felírják egy papírra a nevüket és azokat a céljaikat, amiket ottlétük alatt el akarnak érni. Ilyen például egy blogbejegyzés megírása, egy képregény megrajzolása vagy bármilyen kreatív munka. Ezt követően kiválasztják azt, hogy mit szeretnének, hogyan ellenőrizze a haladásukat a személyzet.

Ennek enyhe szintje, amikor a kávézó dolgozói megkérdezik tőlük a fizetés előtt, hogy befejezték-e a feladataikat, a normál szinten óránként rájuk néznek és státuszt kérnek, míg a legkeményebb verzió esetén

a személyzet gyakorlatilag a fejük felett áll és folyamatosan nyomást gyakorolva sürgetik, hogy elkészüljenek a munkával.

A tulajdonos azt mondta, a kávézó dolgozóinak valójában nem a megfigyelés a céljuk, hanem az, hogy támogassák a vendégeiket munkájukban. A Manuscript Writing Cafe 130 jent, körülbelül 360 forintot számít fel az ott tartózkodás első harminc percért és 300 jent, azaz nagyjából 822 forintot minden további megkezdett óráért. A kávézó tulajdonosa szerint így általában mindenki sokkal gyorsabban végzi el a munkáját.

(Forrás: matadornetwork, fotók: Facebook)

kávézó | kávéház | tokió | kávé

FOLYTASD EZZEL

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom