Close
Inkább színorgiát rendező művészeti galériának tűnik a Louis Vuitton új londoni üzlete

Inkább színorgiát rendező művészeti galériának tűnik a Louis Vuitton új londoni üzlete

Ismert művészek artworkjét felhasználva elkészült a Peter Marino irányításával átalakított új Louis Vuitton-üzlet Londonban.

Bő egy évig tartottak a munkálatok a főváros nyugati felének Mayfair negyedében található New Bond Streeten.

Az átalakításért felelős amerikai építész saját elmondása szerint egy meglehetősen fényes, világos és csillogó üzletet álmodott meg a világhírű márkának, egy olyan helyet, amely boldogságot idéz elő, az ijedségnek pedig nyoma sincs.

“1994 óta dolgozom együtt a Louis Vuittonnal, ez idő alatt szépen, fokozatosan fejlődtünk; elhagytuk a korábban használt barna faanyagokat, és elindultunk egy világosabb, tisztább, és ki merem mondani, hogy boldogabb irány felé” – mondta Marino.

Az újonnan megnyitott üzlet hatalmas belmagasságú, homokszínű kőlapokkal burkolt bolt lett. A válogatott műalkotásokkal díszített belső tereket szándékosan tágasra tervezték, mert megfigyelték, hogy az emberek szeretnek hosszan elidőzni az ilyen helyeken.

Szóval akár egy galériának is felfoghatjuk, ahol a divat és a művészet békésen megfér egymás mellett.

A női ruházati termékekre épülő földszinten például az amerikai Sarah Crowner egyik színpompás festménye függ Tracey Emin szív alakú neonalkotása szomszédságában, miközben a mennyezetről a Campana testvérek kókuszdió formájú alakzatai lógnak le. A négyszintes üzlet alagsorában Andreas Gurksy német fotóművész képei láthatók.

Az enteriőr valóságos színorgiát rendez: arany, vörös és citromsárga árnyalatok uralják a képet, de feltűnik egy sakktábla-mintázatú szőnyeg és egy tölgyfából ácsolt spirállépcső is. Ehhez képest az üveglapú asztalok és rajtuk elhelyezett kézitáskák visszafogott tartozéknak mondhatók a LED-fényeket előszeretettel használó londoni üzletben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

louis vuitton | divat | üzlet | london | új

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom