Close
Inkább színorgiát rendező művészeti galériának tűnik a Louis Vuitton új londoni üzlete

Inkább színorgiát rendező művészeti galériának tűnik a Louis Vuitton új londoni üzlete

Ismert művészek artworkjét felhasználva elkészült a Peter Marino irányításával átalakított új Louis Vuitton-üzlet Londonban.

Bő egy évig tartottak a munkálatok a főváros nyugati felének Mayfair negyedében található New Bond Streeten.

Az átalakításért felelős amerikai építész saját elmondása szerint egy meglehetősen fényes, világos és csillogó üzletet álmodott meg a világhírű márkának, egy olyan helyet, amely boldogságot idéz elő, az ijedségnek pedig nyoma sincs.

“1994 óta dolgozom együtt a Louis Vuittonnal, ez idő alatt szépen, fokozatosan fejlődtünk; elhagytuk a korábban használt barna faanyagokat, és elindultunk egy világosabb, tisztább, és ki merem mondani, hogy boldogabb irány felé” – mondta Marino.

Az újonnan megnyitott üzlet hatalmas belmagasságú, homokszínű kőlapokkal burkolt bolt lett. A válogatott műalkotásokkal díszített belső tereket szándékosan tágasra tervezték, mert megfigyelték, hogy az emberek szeretnek hosszan elidőzni az ilyen helyeken.

Szóval akár egy galériának is felfoghatjuk, ahol a divat és a művészet békésen megfér egymás mellett.

A női ruházati termékekre épülő földszinten például az amerikai Sarah Crowner egyik színpompás festménye függ Tracey Emin szív alakú neonalkotása szomszédságában, miközben a mennyezetről a Campana testvérek kókuszdió formájú alakzatai lógnak le. A négyszintes üzlet alagsorában Andreas Gurksy német fotóművész képei láthatók.

Az enteriőr valóságos színorgiát rendez: arany, vörös és citromsárga árnyalatok uralják a képet, de feltűnik egy sakktábla-mintázatú szőnyeg és egy tölgyfából ácsolt spirállépcső is. Ehhez képest az üveglapú asztalok és rajtuk elhelyezett kézitáskák visszafogott tartozéknak mondhatók a LED-fényeket előszeretettel használó londoni üzletben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom