Close
Inkább színorgiát rendező művészeti galériának tűnik a Louis Vuitton új londoni üzlete

Inkább színorgiát rendező művészeti galériának tűnik a Louis Vuitton új londoni üzlete

Ismert művészek artworkjét felhasználva elkészült a Peter Marino irányításával átalakított új Louis Vuitton-üzlet Londonban.

Bő egy évig tartottak a munkálatok a főváros nyugati felének Mayfair negyedében található New Bond Streeten.

Az átalakításért felelős amerikai építész saját elmondása szerint egy meglehetősen fényes, világos és csillogó üzletet álmodott meg a világhírű márkának, egy olyan helyet, amely boldogságot idéz elő, az ijedségnek pedig nyoma sincs.

„1994 óta dolgozom együtt a Louis Vuittonnal, ez idő alatt szépen, fokozatosan fejlődtünk; elhagytuk a korábban használt barna faanyagokat, és elindultunk egy világosabb, tisztább, és ki merem mondani, hogy boldogabb irány felé” – mondta Marino.

Az újonnan megnyitott üzlet hatalmas belmagasságú, homokszínű kőlapokkal burkolt bolt lett. A válogatott műalkotásokkal díszített belső tereket szándékosan tágasra tervezték, mert megfigyelték, hogy az emberek szeretnek hosszan elidőzni az ilyen helyeken.

Szóval akár egy galériának is felfoghatjuk, ahol a divat és a művészet békésen megfér egymás mellett.

A női ruházati termékekre épülő földszinten például az amerikai Sarah Crowner egyik színpompás festménye függ Tracey Emin szív alakú neonalkotása szomszédságában, miközben a mennyezetről a Campana testvérek kókuszdió formájú alakzatai lógnak le. A négyszintes üzlet alagsorában Andreas Gurksy német fotóművész képei láthatók.

Az enteriőr valóságos színorgiát rendez: arany, vörös és citromsárga árnyalatok uralják a képet, de feltűnik egy sakktábla-mintázatú szőnyeg és egy tölgyfából ácsolt spirállépcső is. Ehhez képest az üveglapú asztalok és rajtuk elhelyezett kézitáskák visszafogott tartozéknak mondhatók a LED-fényeket előszeretettel használó londoni üzletben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

üzlet | Peter Marino | Tracy Emin | divat | louis vuitton

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram