Hamar elmenthetik a kedvencek közé a japán főváros új éttermét a tokióiak

Japán, valamint az északi vidék érzékeny hangulata és ízvilága keveredik Tokió új éttermében, a június végén megnyitott Inuában.

A hétszáz négyzetméteres vendéglátóhely az OEO Stúdió munkája, amely alapvetően a japán stílusjegyekre és helyi anyagokra építve húzta föl az épületet, de azért tett bele egy kis skandináv csavart is.

Kizárólag a legmagasabb minőséget képviselő alapanyagokkal dolgoztak a tervezők a főváros leendő kedvenc éttermében, legyen szó a padlókat alkotó deszkákról, vagy a Kunishiro és Hinoki Cypress által kreált hazai téglákról.

A szokás szerint kimért japán vonalakat hamuszürke színekkel és sárgaréz elemekkel kombinálták, illetve az enteriőr kialakításakor az agyag és a szépen megmunkált fa mellett hengerelt acéllemezeket is felhasználtak.

Ami rögtön eszünkbe juthat az Inuáról, az a kiegyensúlyozottság és az aprólékos kidolgozottság, mindjárt a fogadótértől kezdve egészen a felszolgálók munkaállomásáig.

A mennyezetbe szerelt lámpák elsőre rendhagyónak tűnnek, de a bár falaira és a sarokba helyezett műtárgyakkal kiegészülve meghitt távol-keleti légkörrel csalogatják be a vendéget. A már említett skandináv hatás a dán Brdr. Krüger által tervezett szuperkényelmes étkezőszékkel és a dizájnos asztalokkal érkezik a képbe.

Egyszerre maximum hatvanan élvezhetik az Inua által adott nem mindennapi élményt, amiben benne foglaltatik Tokió pazar panorámájának kisebb szelete is.

Maga a konyha meglehetősen jó kezekben van: az a német Thomas Frebel felel az Inua étlapjáért, aki tíz évet húzott le a világ legjobb éttermének négyszer is megválasztott dániai Nomában. A menüt illetően főként japán alapanyagokból készült északi stílusú ételekre kell számítani, melyekben a világhírű séf az ország gazdag kultúráját szeretné megmutatni.

Ez is érdekelhet:

Egyszerre idézi majd a múltat és a jövőt Tokió újranyitó kultikus szállodája

Hiába próbálták megmenteni az egyik James Bond-filmben is szerepelt hotel eredetijét, kaptak helyette egy modernista szállodát.

(Fotók: oeo.dk)

konyha | nagy sztori | japán | dizájn | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom