Close
Rettegnek a tiktokkerek Norvégia gyönyörű új éttermétől

Rettegnek a tiktokkerek Norvégia gyönyörű új éttermétől

Sokan felkapták a fejüket, amikor meglátták a videót, amely az újonnan nyílt Iris éttermet mutatja be.

A norvégiai Hardanger-fjord közepén úszó élményközpontban, a Salmon Eye-ban nyílt meg nemrég az Iris névre keresztelt, csúcskategóriás étterem, amelybe a vendégek a partról elektromos hajóval juthatnak el. Ez az apró részlet pedig sokak fantáziáját ragadta: pont így kezdődik ugyanis a 2022-es A menü című horrorfilm, ahol a résztvevők egy magánhajóval érkeznek a szigeten található, exkluzív, Michelin-csillagos étterembe, mielőtt az események baljós fordulatot vennének.

A kommentszekció pedig hamar rácsatlakozott a témára: A menü pont ilyen írta valaki az egyik videó alá több más, hasonló hozzászóláshoz, de olyan is volt, aki egy még sötétebb csavarral a Titan tengeralattjárót is behozta a képbe.

@marieriksmoen

Most spectacular restaurant in Norway! #restaurant #spectacular #michelin #michelinstar #iristherestaurant #hardangerfjord #norway

♬ Theme from „A Summer Place” – Percy Faith And His Orchestra

A filmmel harangozta be az éttermet bemutató videóját az egyik youtuber is, azonban, mint a felvételekből is kiderül, a baljós asszociációkat félretéve az Iris nem más, mint egy gyönyörű és futurisztikus vendéglátóhely, Anika Madsen séf minimalista, mégis kreatív ételeivel a középpontban.

A menü tizennyolc fogásból áll, amit a vendégek varázslatos kilátás mellett fogyaszthatnak el, miután számos érzékszervi élményt élhettek át már a belépéskor.

Különböző videóbejátszások, képek és hangok alapozzák meg ugyanis a hangulatot az emlékezetes vacsorához, ami előtt egy rövid filmet is levetítenek az élelmiszerpazarlásról. Ennek megelőzése ugyanis fontos koncepció volt az étlap kialakításában is. A menü a tengeri alapanyagokra épül, a fenntarthatóságra és a globális élelmiszerrendszer kihívásaira összpontosítva.

Már csak ezért sem járhat úgy itt az ember, mint A menü szereplői.

Norvégiában számos csodás helyszínen élvezhetjük a természet szépségét, ha pedig különleges éttermeket kutatnánk fel: ebbe a háromba nem csupán az étel miatt érdemes asztalt foglalni.

(Forrás: Thrillist, képek: Salmon Eye/Norway)

fine dining | A menü | étterem | film | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram