Close
A legszebb norvég fjordon nyílik látványos étterem

A legszebb norvég fjordon nyílik látványos étterem

Az Iris minden szempontból egyedülálló étterem lesz. A 2023 tavaszának végén megnyíló luxusétterem a norvég Hardangerfjordon úszik egy lebegő gömbben.

Az igazán különleges étterem élén Anika Madsen dán séf áll, aki az óceáni alapanyagok felfedezése iránti szenvedélyéről és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről ismert. Egészen a közelmúltig a koppenhágai Fasangården étterem főszakácsa volt.

Az étterem egy élményközpontban, a Salmon Eye-ben fog működni, amely 2022-ben nyílt meg, figyelmének középpontjába a fenntartható tengeri élővilág került. A szerkezetét egy ezüstös színű, gömbszerű kupola alkotja, amely látszólag a Hardangerfjord vizének közepén lebeg, miközben lenyűgöző hegyek és gleccserek veszik körül.

Az Iris étlapján nem meglepő módon a tengerből származó alapanyagok dominálnak. Kifejezetten hangsúlyos szerepet kap a fogásokban és az ételek elkészítésének módjában a fenntarthatóságra való törekvés, és a világ élelmezési problémáira adható jó válaszok is megjelennek.

A norvég fjordok lenyűgöző látványt nyújtanak, a világ egyik legszebbjéről pedig hihetetlen timelapse videó is készült. Norvégiában ráadásul remekbeszabott szálláshelyek is találhatók, innen és innen például pazar kilátás nyílik a csodás fjordokra.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Iris)

étel | gasztronómia | étterem | fenntarthatóság | vendéglátóhely

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram