A legszebb norvég fjordon nyílik látványos étterem

Az Iris minden szempontból egyedülálló étterem lesz. A 2023 tavaszának végén megnyíló luxusétterem a norvég Hardangerfjordon úszik egy lebegő gömbben.

Az igazán különleges étterem élén Anika Madsen dán séf áll, aki az óceáni alapanyagok felfedezése iránti szenvedélyéről és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről ismert. Egészen a közelmúltig a koppenhágai Fasangården étterem főszakácsa volt.

Az étterem egy élményközpontban, a Salmon Eye-ben fog működni, amely 2022-ben nyílt meg, figyelmének középpontjába a fenntartható tengeri élővilág került. A szerkezetét egy ezüstös színű, gömbszerű kupola alkotja, amely látszólag a Hardangerfjord vizének közepén lebeg, miközben lenyűgöző hegyek és gleccserek veszik körül.

Az Iris étlapján nem meglepő módon a tengerből származó alapanyagok dominálnak. Kifejezetten hangsúlyos szerepet kap a fogásokban és az ételek elkészítésének módjában a fenntarthatóságra való törekvés, és a világ élelmezési problémáira adható jó válaszok is megjelennek.

A norvég fjordok lenyűgöző látványt nyújtanak, a világ egyik legszebbjéről pedig hihetetlen timelapse videó is készült. Norvégiában ráadásul remekbeszabott szálláshelyek is találhatók, innen és innen például pazar kilátás nyílik a csodás fjordokra.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Iris)

étel | étterem | vendéglátóhely | fenntarthatóság | fjord

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom